7 Wonderbaarlijke rondreis bestemmingen

U bent wat avontuurlijk ingesteld en verblijft niet graag heel uw vakantie op dezelfde plaats? Ook dan vindt u bij ons wat u zoekt.

Japan

Nergens ter wereld is er een harmonieuzere samenwerking tussen het moderne en het oude dan in Japan. Kimono-geklede dames praten door hun futuristische telefoons terwijl ze zich verplaatsen via de snelste treinen in de wereld; duizend-jaar-oude Zen-tempels worden overschaduwd door zeeën van wolkenkrabbers; neonreclames weerspiegelen in het water van de ondergelopen rijstvelden. Hier zijn de toekomst en  verleden als kamergenoten in een appartement in Tokio-formaat, een ruimte die veel te klein lijkt, maar die op wonderbaarlijke wijze beide huisvest in een harmonie die men alleen in Japan kan terugvinden. Japan heeft een cultuur die eindeloos fascinerend en, raadselachtige is voor elke buitenlander, een die u raakt als een sumoworstelaar in volle actie.

Peru

Peru, ooit overspoelt door de Spaanse conquistadores die van hieruit opzoek gingen naar goud wat in die tijd in overvloed te vinden was in Zuid-Amerika. Door deze Spaanse kolonisatie is er een cultuurmix ontstaan, de prachtige Cusco gebouwen zijn verweven met het Inca-rijk. Naast het Inca-rijk waarvan “de verloren stad” Macchu Pichu misschien wel de gekendste is biedt Peru ook een ongelooflijke natuurlijke schoonheid, de watervallen van het Amazone-regenwoud, de Andes, het Titicaca-meer, een van de hoogste meren ter wereld en zijn surfstranden in het noordelijke deel. Zo heeft Peru voor elk wat wils.

Japan
peru

Verenigde Staten

Groot en opzichtig, subtiel en verfijnd, of eigenzinnig en ontwapenend, de Verenigde Staten heeft het allemaal … een land waar in het westen de Celebrity en Pop Culture naast elkaar leven met de ongerepte wildernis. Met zoveel steden en wonderbaarlijke natuurlijk verspreid over 8 miljoen vierkante kilometer aan vrijheid, is het geen verrassing dat de Verenigde Staten de bakermat is van de moderne road trip. Er zijn maar weinig plaatsen op aarde die de variëteit, omvang en schaal van de Verenigde Staten kunnen evenaren, en de smeltkroes van invloeden uit de hele wereld heeft gezorgd voor een cultuur die bol staat van – en trots is op – zijn tegenstrijdigheden. Tijdens een reis door de Verenigde Staten mag u een wandeling door Yosemite National Park, een uitstapje naar het schiereiland Kenai of een nachtelijke wandeling door New York niet missen. De charme van dit land ligt in avontuur en verkenning, in het genieten van de Amerikaanse keuken en in het contact met de mensen.

Zuid-Afrika

De rijkdom van het hele Afrikaanse continent vindt u in een pakket in Zuid-Afrika, met zijn wonderbaarlijke natuur en zijn exotische fauna en flora wordt u hier echt van uw sokkel geblazen. Zuid-Afrika heeft voor iedereen wel een persoonlijke reden om dit als uw reisbestemming te kiezen, savannesafari’s, de wijngaarden van Stellenbosch, het oogverblindende Kaapstad en de prachtige Tuinroute, om er maar een paar te noemen – en als u eenmaal hier bent zijn er nog ontelbare zaken meer te ontdekken.

Indonesië

Badend langs de evenaar, is het stomende en vulkanische Indonesië ‘s werelds grootste archipel, met een bevolking van meer dan 230 miljoen mensen. De laatste tijd is deze prachtige plek door de natuur niet gespaard gebleven, tsunami’s, branden en daarbij de politieke instabiliteit. Maar los van dit is het een streek die door zijn weelderige groene rijsvelden, zijn ongerepte stranden en meren en wonderbaarlijke jungledieren een vergissing zou zijn om dit enorme gebied naast je neer te leggen. Door zijn mozaïek van culturen is dit een land van verbluffende schoonheid, met uitermate vriendelijke mensen.

canada
zuid afrika

Canada

Het op een na grootste land ter wereld,  is Canada een land dat wordt bepaald door zijn geografische ligging. Canada is alles wat u zich voorstelt, en veel wat u nooit verwacht. Met zijn uitgestrekte bossen bezaaid met oude vegetatie en zijn ongerepte meren, eindeloze prairies en de ruige Noordpool kan men gerust stellen dat Canada een van de mooiste landschappen heeft van het noordelijk halfrond; men kan hier wandelen of skiën in gletsjerbergen die zich uitstrekken tot in het oneindige en nooit een levende ziel ontmoeten. Maar achter het oh-zo-natuurlijke stereotype, is Canada jong, modern en verfijnd, met steden die het beste van verschillende culturen van over heel de wereld hebben geabsorbeerd en dit gecombineerd met een van de meest levendige multiculturele samenlevingen op aarde.

Bosnië & Herzegovina

In de jaren negentig haalde Bosnië & Herzegovina de krantenkoppen om de verkeerde redenen, een verwoestende burgeroorlog dreigde een ooit welvarend en wonderbaarlijk land te vernietigen. We kunnen het verleden niet terugdraaien, maar de burgers van dit wonderbaarlijke land willen graag de bladzijde omslaan en de wereld uitnodigen om haar natuurlijke, culturele en historische genoegens te ontdekken. Een kruispunt tussen Oost en West, de botsing van culturen is duidelijk overal waar je kijkt, zowel muziek als de keuken als de architectuur hebben invloeden van zowel Europa als Azië. Met zijn overvloed aan  rivieren en rotsachtige bergen is Bosnië en Herzegovina hard op weg een van de bestemmingen voor actieve avonturiers te worden.