7 Wonderbaarlijke Steden

Wij hebben voor jou de 7 steden geselecteerd die je in je leven moet gezien hebben.

Singapore

Singapore is een onafhankelijke stadstaat gelegen op zijn eigen eiland op het puntje van Maleisië, in de zuidoostelijke hoek van Azië. De rivier is het sociale en toeristische centrum van de stad. Aan weerszijden lopen looppaden langs de rivier, die de verschillende kades verbinden die nu geen scheepsdokken huisvesten, maar een verscheidenheid aan restaurants, nachtclubs en winkelcentra die zich kilometers ver uitstrekken.

New York

Waar je ook zin in hebt, je vindt het in New York City. Spelen, sportevenementen, concerten, maaltijden in ‘s werelds beste restaurants, en zoveel meer.

Adembenemende uitzichten vanaf de Top of the Rock, het Empire State Building en One World Observatory. Exposities uit de geschiedenis in het Metropolitan Museum of Art, het Brooklyn Museum en de New York Hall of Science. Opwindende uitvoeringen in Lincoln Center, BAM en Barclays Center. Attracties in NYC zijn geschikt voor alle smaken.

Enkele van ‘s werelds beroemdste evenementen – grote festivals en vakantieparades, muziekuitvoeringen en kunsttentoonstellingen – vinden hier, in New York City plaats.

parijs1
londen1

Parijs

Parijs is een van de bekendste steden van onze planeet. Het heeft zoveel te bieden, van prachtige uitzichten tot musea van wereldklasse tot fantastisch eten. Het is een geweldige stad die je nooit teleur zal stellen. Telkens als je hier terugkeert is er altijd iets fantastisch om te ervaren, iets om te zien dat je nog nooit hebt gezien en eten dat je nog nooit hebt geprobeerd. De overweldigende hoeveelheid aangeboden dingen zijn vast en zeker een echte uitdaging voor zij die Parijs voor een eerste maal bezoeken.

Eten en nieuwe gerechten ontdekken

Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de oudste steden ter wereld – met een geschiedenis verspreid over bijna twee millennia – en een van de meest kosmopolitische steden. De grootste metropool van Groot-Brittannië is ook het economische, vervoers- en culturele centrum van het land. Londen heeft de beste theaters ter wereld. Het trekt het beste acteertalent aan, dus wees niet verbaasd als je een paar beroemde gezichten op het podium in Londen ziet. Het aanbod is enorm, maak een keuze uit langlopende musicals, klassieke plays of gloednieuwe werken die hun debuut maken in West End.

Dubai

De snelheid van de metamorfose van Dubai is ongeëvenaard, het is in minder dan een halve eeuw een bloeiende metropool geworden in het hart van de woestijn. Veel mensen zullen waarschijnlijk worden verblind door de witheid van het zand en de omvang van de wolkenkrabbers, maar het is ook nog steeds mogelijk om terug te gaan in de tijd met een woestijnsafari of een boottocht op de Creek. De vakantie in Dubai is nog memorabeler, wanneer je geniet van de zon op de stranden of van de onbeperkte culinaire hoogstandjes in met Michelin-sterren bekroonde restaurants, sommige hebben zekfs ontzagwekkende iconische uitzichten op de stad.

istanbul 1
rome1

Rome

Rome, een oude stad met een moderne twist! Of je nu 3 dagen, 3 weken of 3 maanden in Rome bent, hier valt altijd wel iets te beleven. Wees voorbereid op een bezoek aan ‘s werelds grootste openluchtmuseum. Je kan de typische toeristische paden volgen of als je moedig genoeg bent kan je hier ook zelf op ontdekking gaan. Op de een of andere manier zal Rome je romantiseren, je verrassen en je achterlaten met een gevoel van ik wil meer!

Istanbul

Deze magische ontmoetingsplaats van Oost en West heeft meer topattracties dan minaretten (en dat is veel). De strategische locatie van Istanboel heeft door de eeuwen heen veel plunderende legers aangetrokken. De Grieken, Romeinen en Venetianen hebben om de beurt geoordeeld voordat de Ottomanen de stad bestormden en besloten te blijven – fysieke herinneringen aan hun verschillende bezittingen worden overal in de stad gevonden. Het feit dat de stad zich uitstrekt over twee continenten was niet het enige trekpleister – het was de laatste fase op de legendarische Zijderoute die Azië met Europa verbond, en veel handelaren die hier kwamen vonden het zo leuk dat ook zij besloten te blijven. Hierdoor heeft deze stad een culturele diversiteit die uniek is over heel de wereld.