top of page
Abu Dhabi
Reizen in

Abu Dhabi

Abu Dhabi, het grootste, rijkste, meest groene en rustigste emiraat heeft net de deuren van “haar” Louvre geopend, een mondiale kunsttempel onder de Arabische zon.

 

Het daarmee contrasterende DUBAI heeft twee gezichten:

het traditionele Dubai met sfeervolle steegjes die naar de goud-, zilver- en kruidensoek leiden en het hypermoderne Dubai vol futuristische hoogbouw, supermoderne shoppingmalls, extravagante luxe in de hotels en verrassend groene parken en fonteinen.

Wie stad of strand verlaat komt snel terecht in de rode duinen van de grote woestijn, in die magische wereld van fata morgana’s en Bedoeïenen. In onze wintermaanden is het klimaat stabiel met gematigde temperaturen en blauwe luchten.Maak een woestijnsafari te paard, per kameel, per ballon of per terreinwagen. In de hypermoderne shopping malls van het taksvrije Dubai is werkelijk alles te koop.

 

Een helicopter langs de skyline van Dubai, een woud van blinkende torens in glas en staal en langs de beroemde “palm islands” kunstmatige eilanden maken deze vakantie compleet.

  • Totale Oppervlakte: 67.340 km²

  • Bevolking: 1.2 miljoen

  • Taal: Arabisch, Farsi, Engels, Hindi, Urdu

  • Uurverschil: +7u

  • Vliegtijd: 7u

  • Visa: Ja

abu dhabi1.jpg
abu dhabi2.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Sheikh Zayed Grand Mosque

De Sheikh Zayed Grand Mosque is een van 's werelds grootste moskeeën, en is de enige die de unieke interacties tussen de islam en wereldculturen vastlegt. De visie van Sheikh Zayed voor de Grote Moskee was om architecturale stijlen uit verschillende moslimbeschavingen op te nemen en culturele diversiteit te tonen door een toevluchtsoord te creëren dat echt divers en inspirerend van opzet is. De architecten van de moskee waren Britten, Italianen en Emiraten, de ontwerpinspiratie komt uit delen van Turkije, Marokko, Pakistan en Egypte en onthuldt een glinsterend architectonisch wonder met een verbazingwekkende capaciteit van 40.000 aanbidders en bezoekers.

Yas Marina Circuit

 

Op het kunstmatig aangelegde eiland Yas Island in Abu Dhabi ligt het 250 miljoen dollar kostende formule 1 circuit Yas Marina Circuit. Het circuit, dat door de bekende circuit ontwerper Hermann Tilke is ontworpen, telt 20 bochten en wordt ook wel het Arabische Monaco genoemd vanwege het feit dat het circuit aan meerdere jachthavens is gelegen. Het circuit is niet alleen rondom het opvallende Yas Viceroy hotel aangelegd, 1 van de bochten van het circuit gaat zelfs onder het hotel door.

Woestijn

 

Rond de Liwa-oase in het westelijke deel van het emiraat ligt de regio Al Gharbia, de thuisbasis van de Rub Al Khali (lege wijk). Als de grootste ononderbroken zandmassa ter wereld, biedt de lege wijk de perfecte achtergrond voor een verscheidenheid aan excursies in de woestijn. Of je nu de voorkeur geeft aan een meer traditionele kameeltocht of een wilde duinbuggyrit (vaak bekend als "dune-bashing"), een jeeprit in safaristijl of een ballonvlucht met vogels, er zijn tal van manieren om de Arabische woestijn te verkennen.

bottom of page