Andalusië Exclusief
Caractere-log.png
Logeren in de mooiste Andalusische hotels

Andalusië Exclusief

Andalusië is een van de meest fascinerende regio's van Spanje, begenadigd met een ongeëvenaard verleden, een rijke cultuur en het behoud van talrijke tradities. Andalusië roept geuren op van jasmijn, beelden van ramen met smeedijzeren traliewerk en van met bloemen overdekte patio's, geluiden van nonchalant gitaargetokkel en late tapasavonden met een heerlijk glaasje 'fino' en exquise 'jamón' … Tijdens deze exclusieve beleefreis zal Caractère, de onbetwiste Andalusiëspecialist, u naar de meest bijzondere tophotels en bezienswaardigheden leiden.

ANDALUSIË_EXCLUSIEF_7
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_6
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_5
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_4
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_2
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_3
ANDALUSIË_EXCLUSIEF_1

DAG 1: VLUCHT BRUSSEL – MALAGA / LOJA (± 80KM) OF GRANADA (± 132KM)

Met uw huurwagen naar het landelijke Loja waar u 2 nachten verblijft in hotel La Bobadilla (5*) of verder naar het centrum van Granada waar u verblijft in hotel Palacio de los Patos (5*).

DAG 2 : GRANADA

Het absolute hoogtepunt van Granada is het Alhambra, een Moors paleis en Werelderfgoed UNESCO, met het aanpalende Generalife, de prachtige tuinen. (Gezien de populariteit van deze bezienswaardigheid is het noodzakelijk om vooraf te reserveren!). De verfijnde Moorse decoraties, de mozaïeken en de grote rijkdom aan kunstschatten maken van het Alhambra het meest bezochte monument van Spanje. Doorheen de eeuwen heeft dit 'rode kasteel' schrijvers, dichters, historici en reizigers gefascineerd en in verrukking gebracht. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het Albaicín, een Moorse wijk die de sfeer van vroeger heeft weten te bewaren, de kathedraal en de koninklijke kapel.

DAG 3 : DE ROUTE VAN DE WITTE DORPEN (± 170KM)

Langs deze route van ongerepte witte dorpen, met o.a. Zuheros en Rute, krijgt u indrukwekkend natuurschoon te zien. Via Cabra, met zijn Moors kasteel en spectaculaire kerk, richting Cordoba, waar u 2 nachten logeert u in het uitstekende vijfsterrenhotel Palacio del Bailío.

DAG 4 : CÓRDOBA

Bezoek aan deze prachtige stad, met o.a. de Joodse wijk, de Mezquita en het Alcázar. 'La Mezquita' is het pronkstuk van Córdoba en was de op twee na grootste moskee ter wereld! De indrukwekkende 'palmboomstructuren' zijn wereldbefaamd. Tijdens de Reconquista werd de moskee omgebouwd tot een rooms-katholieke kathedraal, wat zorgde voor een bevreemdende combinatie van christelijke en Moorse invloeden. Bijzonder mooi is het Alcázar de los Reyes Cristianos, het koninklijke paleis ('Alqasr' in het Arabisch). Rondom het Alcázar is het heerlijk genieten in de rozentuinen. 's Avonds kunt u gezellig rondstruinen in de sfeervol verlichte Judería, de Joodse wijk, door de smalle straatjes met hun witte huizen en patio's, waarvan de balkons elkaar bijna omhelzen. Daarna kunt u genieten van het bruisende nachtleven op een van de vele plaza's.

DAG 5 : CÓRDOBA – SEVILLA (± 145KM)

Na de middag vertrek naar Sevilla, waar u 2 nachten verblijft in het mooie en typisch Andalusische viersterrenhotel Las Casas del Rey de Baeza (Caractère beveelt de kamers van het type 'Deluxe' of hogere types aan) of in het centraal gelegen vijfsterrenhotel Eme Catedral.

DAG 6 : SEVILLA

Bezoek aan Sevilla, de levendige hoofdstad van Andalusië. De navel van Sevilla bevindt zich in de typisch Andalusische wijk Santa Cruz, de oude Joodse wijk met prachtige patio's, bebloemde balkons en onwaarschijnlijk nauwe straatjes en de 15de-eeuwse kathedraal, de grootste van Spanje. Aangebouwd aan de kathedraal bevinden zich de Patio de los Naranjos en de majestueuze Giralda, de minaret van de vroegere moskee. Vanop de toren krijgt u een uniek panoramisch zicht over Sevilla. Een derde hoogtepunt is het Alcázar, een paleizencomplex in Moorse mudejarstijl, een van de oudste koninklijke residenties in Europa. Het paleis van Keizer Karel en de Jardines del Alcázar, de tuinen van het paleis, vormen samen een uiterst vreemde mengeling van Moorse en Renaissancistische invloeden. De Antigua Fábrica de Tabacos, de oude tabaksfabriek, is bekend als de plaats waar de flamboyante zigeunermeid Carmen uit de gelijknamige opera van Bizet de kost verdiende door het rollen van sigaren. Het gebouw zelf is zeker een bezoek waard en is tegenwoordig een onderdeel van de universiteit van Sevilla.

DAG 7 : SEVILLA – JEREZ DE LA FRONTERA (± 90KM)

In de voormiddag kunt u uw bezoek aan Sevilla afronden en nadien rijdt u richting Jerez de la Frontera, waar u 2 nachten verblijft in Villa Jerez.

DAG 8 : JEREZ DE LA FRONTERA

Verkenning van het historische Jerez met zijn statige kathedraal, het merkwaardige theater Villamarta, de arena en de resten van de oude stadswallen. Het Alcázar, het oudste gedeelte van Jerez, is een bijna oosterse stadswijk met een stadspoort, een moskee, het paleis van Villavicencio en Moorse baden. U kunt hier op iedere straathoek een oneindig aantal soorten sherry's (het woord is een Engelse verbastering van 'Jerez', de bakermat van de 'vino fino') proeven in een van de bodegas, spectaculaire wijnkelders waar tot 6.000 eikenhouten vaten hoog opgestapeld liggen. Hier kunt u een glaasje 'fino' proeven, die meestal rechtstreeks uit de reusachtige tonnen in uw glas terechtkomt. Jerez wordt ook beschouwd als de wieg van de flamenco, omdat de beste zangers, dansers en gitaristen hier hun opleiding kregen in het Andalusische Flamenco Centrum. Van flamenco genieten kunt u dan ook in bijna elke straat op ieder uur van de avond en de nacht, in de talrijke Peña Flamenco Clubs. Ook op het gebied van paardrijdkunst kent Jerez een grote faam. Op dinsdag en donderdag (in augustus ook op vrijdag) kunt u mits reservatie een voorstelling bijwonen van de beroemde en prestigieuze Koninklijke Paardrijschool. 

DAG 9, 10 EN 11 : JEREZ DE LA FRONTERA - COSTA DEL SOL (± 170KM)

Via Arcos de la Frontera en de route van de witte dorpen in West-Andalusië of via Gibraltar naar de Costa del Sol. Hier kan u nog een paar dagen uitblazen in uitmuntende vijfsterrenhotels zoals Finca Cortesín Golf & Spa in Casares, Puente Romano of Marbella Club in Marbella. Casares is een opmerkelijk dorp in Málaga, waar u de ruïnes van een Moorse burcht, de Encarnaciónkerk en het klooster Santa Catalina kunt bezoeken. Marbella, ook wel het Saint-Tropez van Zuid-Spanje genaamd, is een van de meest luxueuze bestemmingen aan de Costa del Sol. Hier vindt u 27 km kustlijn met palmbomen, 4 jachthavens, een casino, exclusieve boetieks en uitgaansgelegenheden.

DAG 12: CASARES / MARBELLA - MÁLAGA (± 100KM/± 60KM)

Inlevering van uw huurwagen op de luchthaven van Málaga en terugvlucht naar Brussel, of verlenging in Málaga in het uitstekende vijfsterrenhotel Gran Hotel Miramar.

ANDALUSIË_EXCLUSIEF_kaart.png
Uw Andalusië Specialist
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40