top of page
Douro.jpg
Authentiek Noord-Portugal 
Authentiek

Noord-Portugal 

AFREIS OP 4 JUNI OF 10 SEPTEMBER 2022

Ontdek de verborgen schatten in en rond het Douro-gebied samen met onze Portugalspecialist Liesbeth. Onder Nederlandstalige reisbegeleiding van Realtours reist ze met je mee op een onvergetelijke reis door Noord-Portugal. Een extra troef van deze reis is de persoonlijke service, want per afreis is er slechts plaats voor 6 personen.


DAG 1 Van de luchthaven bij Porto gaan we via minibus naar hotel Miracorgo in Vila Real.


DAG 2 Eerst ontdekken we te voet de belangrijkste bezienswaardigheden van Vila Real. Vervolgens trekken we naar ‘Casa de Mateus’, bekend van de ‘Mateus Rosé wijn’, voor een rondleiding door het landhuis en bezoek aan de omliggende tuin. Na de lunch in een authentiek restaurant gaan we naar een prachtig uitzichtpunt over de Douro-vallei, erkend als Unesco-werelderfgoed. Via de stuwdam bij Régua, eindigen we onze bezoeken in een Quinta met rondleiding door de wijnkelder en een proeverij.


DAG 3 Deze dag staat in het teken van de Douro, dé beroemde Port-streek. We reizen per trein naar een schitterende afgelegen plek aan de rivier, midden tussen de heuvels met wijngaarden van de bekendste porthuizen. Na de lunch maken we een boottocht over de rivier naar het sfeervolle stadje Pinhão in het hart van het Douro-gebied.


DAG 4 Onder begeleiding maken we een wandeling door het afwisselende berglandschap van het natuurgebied Serra do Alvão. Nadien picknicken we in de vrije natuur, met producten uit de streek. Na de lunch bezoeken we de grootste waterval van Alvão, en de laatste stop van deze dag is het hoogstgelegen dorp van het natuurgebied. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan!

 

DAG 5 Na een korte rondleiding door Régua heb je de tijd om deze mooie stad aan de Douro op eigen ritme verder te verkennen. Na de gezamenlijke lunch trekken we naar Lamego voor een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal en het kasteel. Nadien gaan we naar onze nieuwe verblijfplaats, een kleinschalige traditionele Quinta met goede faciliteiten.

 

DAG 6 Vandaag brengen we de geschiedenis van de streek tot leven op enkele unieke en historische plaatsen in de buurt van Lamego. We starten bij de enige versterkte brug van Portugal met een toren erbij, vervolgens volgen we een rondleiding bij de belangrijkste Espumante-producent uit Portugal, met proeverij uiteraard. Daarna bezoeken we de restanten van een oude joodse wijk.Na de lunch met typische streekgerechten brengen we een bezoek aan de ruïnes van een historisch kloostercomplex.

 

DAG 7 Deze laatste dag voor vertrek kun je geheel naar eigen voorkeur invullen. Lekker luieren aan het zwembad van de Quinta of nog op ontdekking. Wij lunchen samen in de stad ter afsluiting van de reis.

 

DAG 8 Transfer naar Porto voor de terugvlucht.

Afreis op 4 juni of 10 september 2022 € 1765,- pp
Promo boeken voor 15/05 - 100€ KORTING, geldig afreis 04/06

• Vlucht Brussel–Porto-Brussel
• Transfer Porto-Vila Real & Lamego–Porto
• 4 overnachtingen in 4*-hotel Miracorgo
• 3 overnachtingen in Quinta do Terrreiro
• Half pension (inbegrepen lunches zijn complete maaltijden, van voorgerecht tot nagerecht)
• 4 entreegelden
• Treinreis en boottocht op dag 3
• Wandeltocht in natuurgebied
• Nederlandstalige begeleiding en uitleg gedurende het gehele programma
• Single toeslag: € 169
• Dossierkost: € 30

 

Uw Se7en reisagent, Liesbeth, samen met de professionele Portugal reisleiding van Realtours.

 
bottom of page