top of page
Bali
Reizen in

Bali

Bali is een provincie van Indonesië, zittend in de Indische Oceaan is het genesteld tussen andere Indonesische eilanden, een 3 tal kilometer ten oosten van Java en ten westen van. Bali is de populairste toeristische bestemming van Indonesië, Door de nabijheid van Australië is het dan ook een van de Aussies hun favoriete vakantiebestemmingen.

Het regenseizoen begint in oktober en eindigt in april, temperaturen zijn er dan nog steeds aangenaam en de prijzen zijn in deze periode een stuk lager.

Rondreizen op Bali is eenvoudig, er zijn overal taxi’s en hoewel het rijden er chaotisch lijkt, rijden mensen over het algemeen langzaam en bedachtzaam. Wij raden je echter wel aan om een taxi te nemen al dan niet van je resort.

Het eten in Bali is geweldig. We raden de kleine ‘warungs’ aan waar de lokale bevolking eet, hier maak je kennis met de typische Balinese keuken. Het eten wordt in het algemeen geroerbakt in hete olie die kiemen doodt. Enkele van onze favoriete lokale gerechten zijn Gado Gado (een groentegerecht met taugé en pindasaus, Nasi Campur (gestoomde rijst met een willekeurige selectie van groenten en tempeh / tofu), Nasi Goreng (smakelijke gebakken rijst) en Mie Goreng (gebakken noedels) Pannenkoeken met geraspte kokos en banaan beignets is een populair dessert en verse sappen / smoothies van jonge kokosnoten zijn heerlijke en voedzame en verfrissende drankjes. Er zijn ook tal van westerse plekken om te eten met pizza, friet, pasta enz.

Het is waarschijnlijk de beste plek voor mensen die nog nooit Azië hebben bezocht, omdat het traditionele cultuur biedt met het gemak van wat verwestersing, met een ruim aanbod aan georganiseerde dagtochten

  • Totale Oppervlakte: 5.780 km²

  • Bevolking: 3.2 miljoen

  • Taal: Balinees, Malayo-polynesische, Indonesisch, Mandarijn

  • Uurverschil: +6u

  • Vliegtijd: 18u

  • Visa: Ja

Bali2.jpg
bali1.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Ubud

 

Ubud is een van die plaatsen waar een vakantie van een paar dagen gemakkelijk kan veranderen in een verblijf van enkele weken, maanden of zelfs jaren. De omvang van de expatgemeenschap van de stad getuigt hiervan, evenals de vele romans en films die hier hun oorsprong vonden. Dit is een plaats waar de traditionele Balinese cultuur doordringt in elk moment van ontwaken, waar kleurrijke offers de straten sieren en waar de hypnotiserende stammen van gamelan een altijd aanwezige soundtrack zijn voor het dagelijks leven. Het is ook tevens een plek die volledig meeis met de laatste trend, een showcase van duurzaam design, mindfulness, culinaire inventiviteit en het allerbeste dat het wereldwijde toerisme te bieden heeft. Kom hier ontspannen, herbronnen en om misschien wel de meest magische vakantie van je leven te beleven.

Pura Ulun Danu Bratan

 

De Ulun Danu Bratan is een Balinese Pura, een hindoeïstische tempel op Bali. De Pura Ulun Danu Bratan ligt in het noordwesten van het eiland bij het Bratan-meer. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Dit meer speelt een belangrijke rol in de irrigatie van de omgeving.

Gunung Batur

 

De Gunung Batur is een actieve vulkaan bij het Baturmeer op het Indonesische eiland Bali. De vulkaan bevindt zich in het centrum van twee concentrische caldera's, ten noordwesten van de Gunung Agung. Gunung batur is 1717 meter hoog. De caldera is tussen 23670 en 28500 jaar oud.

bottom of page