Canada
Reizen in

Canada

Samen met de Verenigde Staten neemt Canada heel Noord-Amerika in beslag. Vaak worden de twee landen dan ook in één adem genoemd. Of dat helemaal terecht is, is duidelijk een discussie waard. Je ziet als je Canada bezoekt duidelijk dat de twee landen overeenkomsten hebben. Maar er zijn echter ook zoveel verschillen dat het niet fair zou zijn om Canada en de VS als 'hetzelfde' beschouwen. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer je Nederland en België als twee dezelfde landen zou beschouwen.

Canadezen zijn over het algemeen vriendelijker, het land is op veel vlakken minder ver doorgeslagen dan de VS en je ziet dat Canadezen de kwaliteit van het leven hoog in het vaandel dragen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de eetcultuur. Er liggen veel verse en mooie producten in de winkels, wat gezien de grote hoeveelheid boeren in sommige districten niet verwonderlijk is. Maar ook de manier waarop ze in winkels en restaurants met allergieën zoals gluten omgaan is een indicatie van hoe bewust men leeft in Canada.

 

Waar Canada bovenal om bekend staat is de natuur. Vrijwel nergens ter wereld kun je als inwoners en bezoeker zo genieten van de natuur dan in Canada. Het land heeft op dat gebied dan ook vrijwel alles te bieden wat je je voor kunt stellen. Het enige wat nog mist is tropische gebieden en woestijnen. Verder vind je alles in Canada: indrukwekkende bergen, prachtige bosgebieden, de meest betoverende valleien die je je voor kunt stellen, watervallen, gletsjers en nog steeds heel veel wilde dieren. Een vakantie in Canada is voor natuurliefhebbers een fantastische mogelijkheid om echt van de natuur te genieten. Dat kan in ieder seizoen van het jaar, maar de meeste mensen bezoeken Canada toch echt in de zomermaanden. Dan is het land op het meest toegankelijk en volgens velen op haar mooist. Wie echter van wintersport houdt en de mogelijkheid heeft om aanzienlijk meer voor een wintersportvakantie uit te geven die zou ook eens kunnen overwegen om te gaan skiën in één van de vele wintersportgebieden die het land telt. Ook hier geldt dat dat in de meest populaire skigebieden je vaak meer ruimte hebt dan op de drukke pistes in Europa.

Vind hier onze eigen brochure

  • Totale Oppervlakte: 9.984.670 km²

  • Bevolking: 37,06 miljoen

  • Taal: Engels, Frans

  • Uurverschil: 6u-11u

  • Vliegtijd: 8u

  • Visa: Ja

5% EXTRA KORTING

Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Contacteer ons

info@se7en.be      /       Tel: 016/31.02.40

  • Black TripAdvisor Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon