top of page
Canada
Reizen in

Canada

Samen met de Verenigde Staten neemt Canada heel Noord-Amerika in beslag. Vaak worden de twee landen dan ook in één adem genoemd. Of dat helemaal terecht is, is duidelijk een discussie waard. Je ziet als je Canada bezoekt duidelijk dat de twee landen overeenkomsten hebben. Maar er zijn echter ook zoveel verschillen dat het niet fair zou zijn om Canada en de VS als 'hetzelfde' beschouwen. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer je Nederland en België als twee dezelfde landen zou beschouwen.

Canadezen zijn over het algemeen vriendelijker, het land is op veel vlakken minder ver doorgeslagen dan de VS en je ziet dat Canadezen de kwaliteit van het leven hoog in het vaandel dragen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de eetcultuur. Er liggen veel verse en mooie producten in de winkels, wat gezien de grote hoeveelheid boeren in sommige districten niet verwonderlijk is. Maar ook de manier waarop ze in winkels en restaurants met allergieën zoals gluten omgaan is een indicatie van hoe bewust men leeft in Canada.

 

Waar Canada bovenal om bekend staat is de natuur. Vrijwel nergens ter wereld kun je als inwoners en bezoeker zo genieten van de natuur dan in Canada. Het land heeft op dat gebied dan ook vrijwel alles te bieden wat je je voor kunt stellen. Het enige wat nog mist is tropische gebieden en woestijnen. Verder vind je alles in Canada: indrukwekkende bergen, prachtige bosgebieden, de meest betoverende valleien die je je voor kunt stellen, watervallen, gletsjers en nog steeds heel veel wilde dieren. Een vakantie in Canada is voor natuurliefhebbers een fantastische mogelijkheid om echt van de natuur te genieten. Dat kan in ieder seizoen van het jaar, maar de meeste mensen bezoeken Canada toch echt in de zomermaanden. Dan is het land op het meest toegankelijk en volgens velen op haar mooist. Wie echter van wintersport houdt en de mogelijkheid heeft om aanzienlijk meer voor een wintersportvakantie uit te geven die zou ook eens kunnen overwegen om te gaan skiën in één van de vele wintersportgebieden die het land telt. Ook hier geldt dat dat in de meest populaire skigebieden je vaak meer ruimte hebt dan op de drukke pistes in Europa.

Vind hier onze eigen brochure

  • Totale Oppervlakte: 9.984.670 km²

  • Bevolking: 37,06 miljoen

  • Taal: Engels, Frans

  • Uurverschil: 6u-11u

  • Vliegtijd: 8u

  • Visa: Ja

canada.jpg
canada2.jpg
canada3.jpg

5% EXTRA KORTING

tn_075.jpg
Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Vancouver

De stad Vancouver ligt in het westen van Canada, in de provincie Brits-Columbia. Vancouver staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het voor Canadese begrippen relatief milde klimaat. Vancouver heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die Canada bezoeken. Bij een rondreis van west naar oost Canada of omgekeerd is Vancouver vrijwel altijd het start- of eindpunt. Opvallend is dat de stad ondanks de verre afstand ook te maken heeft met een toenemende populariteit als stedentripbestemming. Het gros van de bezienswaardigheden zijn te vinden in Downtown Vancouver. Dit is tevens de plek waar de meeste toeristen verblijven. Downtown Vancouver is levendig zonder té druk te worden en wordt grotendeels omringd door water. Sinds het begin van deze eeuw is er veel nieuwe hoogbouw weggezet in dit deel van Vancouver, waardoor de skyline van de stad sindsdien flink veranderd is.

Toronto

De bijna drie miljoen inwoners tellende stad Toronto is de grootste stad van Canada. In de gehele agglomeratie wonen maar liefst vijf miljoen mensen. De binnenstad van Toronto wordt gedomineerd door wolkenkrabbers waar de 553 meter hoge CN Tower fier bovenuit steekt. Toronto ligt aan het Ontariomeer dat meteen de grens met de Verenigde Staten vormt. Het relatief milde klimaat, de uitstekende voorzieningen en vele bezienswaardigheden maken van Toronto een populaire bestemming onder toeristen die Canada bezoeken.

Quebec

De Canadese stad Quebec is een populaire bestemming. Quebec ligt in het oosten van Canada en behoort tot één van de oudste steden van het land. Het aanbod van historische bezienswaardigheden gecombineerd met de groene omgeving en de locatie aan de Saint Lawrence River zorgen voor een heerlijke afwisseling. Niet voor niets is de oude binnenstad onderdeel van de Unesco Werelderfgoederen. De skyline van Quebec wordt gedomineerd door het immer luxe hotel Château Frontenac en een aantal kantoorgebouwen. Het aanbod van musea en de veelzijdige restaurants maken van een stad als Quebec een uitermate geschikte bestemming waar jong en oud zich prima thuis voelt.

bottom of page