De Elzas
Caractere-log.png
De rijke erfenis van twee landen

De Elzas

Het is geen wonder dat de Elzas, eeuwenlang heen en weer geslingerd tussen Frankrijk en Duitsland, mag bogen op de rijke erfenis van beide landen. Verenigd in het weelderig groen van natuurparken en bergmassieven, vormt deze regio met sterke tradities bijna een land op zich. Zo bv. brengt het 'Christkindl' nergens anders de kerstcadeaus en zijn de kerstmarkten zo romantisch. Dat de Elzas staat voor enkel zuurkool, hoe lekker ook, is een belediging voor de lokale toprestaurants die de regio rijk is. Gastronomische routes laten u hier de fijnste gerechten proeven! Of kiest u voor de 'Route du Vin' met zijn uitnodigende wijndorpjes? 

DE ELZAS 3
DE ELZAS 1
DE ELZAS 5
DE ELZAS 6
DE ELZAS 2
DE ELZAS 7
DE ELZAS 4

DAG 1 : BRUSSEL – OTTROTT / COLROY-LA-ROCHE (± 430KM) 

Op de heenreis kunt u halt houden in Metz, met zijn gezellige middeleeuwse binnenstad, zijn gigantische gotische kathedraal en sinds 2010 het unieke Centre Pompidou. De stad getuigt van 3000 jaar geschiedenis, met Romeinse, middeleeuwse, klassieke en Duitse sporen, alle prachtig verlicht door het bijzonder originele belichtingsprogramma dat Metz de bijnaam van 'lichtstad' opleverde. U logeert 4 nachten in de charmante Hostellerie des Châteaux in Ottrott vlakbij Obernai, of de Hostellerie La Chenaudière in het ongerepte Colroy-la-Roche: een symbiose van gastronomie en natuur.

DAG 2 : STRAATSBURG (± 60 À 120KM H/T)

Bekend van het Europese Parlement en de Raad van Europa, met zijn gastronomische adresjes, schitterende kathedraal, vakwerkhuizen en duurzaam verkeersbeleid. De oude stad, met de goed bewaarde wijk ‘La Petite France’, is een van de meest romantische delen van deze aangename stad. Ook op gastronomisch gebied is Straatsburg de moeite waard: tal van toprestaurants trekken fijnproevers aan van over de hele wereld. De stad heeft de allure en de sfeer van een echte hoofdstad, maar door haar relatief kleine omvang voelt u zich hier meteen thuis. 

DAG 3 : HET HART VAN DE ELZAS (± 75KM H/T)

Bezoek aan het bijzonder sfeervol wijndorp Obernai. Oude vakwerkhuizen, fleurige straatjes en het standbeeld van zijn patroonheilige, Sainte-Odile, bepalen hier het typische karakter. Wist u dat Obernai zowel een wijn- als bierstad is? De stad is gelegen aan de Route des Vins, maar ook de Kronenbourg-brouwerij is hier gevestigd. Verder langs kronkelende wegen naar het mythische bedevaartsoord Mont Sainte-Odile. Dan door een van de mooiste en ongereptste landschappen van de Elzas naar Le Hohwald en Le Champ du Feu, vanwaar u bij helder weer een prachtig uitzicht hebt op het Zwarte Woud. Daarna naar Colroy-la-Roche en terug via Schirmeck en de vallei van de Bruche. Wanneer u in Colroy-la-Roche logeert, het programma in omgekeerde volgorde uitvoeren.

DAG 4 : LA ROUTE DU VIN (± 100KM H/T)

Op "de vleugels van een ooievaar", over pittoreske dorpjes, wijngaarden en wijnkelders richting Sélestat. Verder de 'Route du Vin' volgen en via het ‘Parc des Cigognes’ en Kaysersberg, de stad van dokter Schweitzer, naar Colmar, met zijn vakwerkhuizen en idyllische ‘Petite Venise’ langs de rivier de Lauch. Oorlog noch verleden hebben het gezicht van Colmar kunnen aantasten: hier vindt u een schat aan cultureel erfgoed, maar ook een rijkdom aan tafelgenoegens! Wie zich liever een beeld vormt van hoe vroeger in de Elzas en Vogezen geleefd werd, kan een bezoek brengen aan het boeiende Ecomusée d’Alsace vlakbij Ungersheim.

DAG 5 : TERUGKEER NAAR BRUSSEL

OF verlenging in een Caractèrehotel naar keuze.

DE ELZAS kaart.png
Uw Elzas Specialist
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40