De Montenegrijnse Rivièra
Caractere-log.png
Onder de vleugels van arenden en meeuwen

De Montenegrijnse Rivièra

De Romeinen hadden overschot van gelijk toen ze hun zomerverblijven optrokken langs de stranden van Budva, waar het prettig toeven is. Het oude stadje vormt de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis van onbetreden paden naar natuurgebieden zoals het Nationaal Park van Lovćen, het Skadarmeer en de baai van Kotor.

DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA__4
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_7
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_3
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_5
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_1
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_2
DE_MONTENEGRIJNSE_RIVIÈRA_6

DAG 1: BRUSSEL – TIVAT / DUBROVNIK – MONTENEGRIJNSE KUST

Afhalen van uw huurwagen in de luchthaven, verder richting Montenegrijnse Rivièra. U overnacht 6 nachten in Boetiekhotel Lazure Marina, Hotel Moskva, Aman Sveti Stefan, Huma Kotor Bay, Hotel Regent Porto Montenegro, Hotel Iberostar Perast of Hotel The Chedi Luštica Bay. 

DAG 2: BUDVA, DE OUDSTE STAD VAN DE MONTENEGRIJNSE KUST

Een van de oudste stadjes van de Adriatische kust, bekend om zijn stranden en zijn nachtleven. Het ommuurde Budva, werd in de 15e eeuw door de Venetianen gebouwd op een landtong.

DAG 3 : HET SCHIEREILAND LUŠTICA

Vandaag krijgt u een voorsmaakje van de schoonheid van de baai van Kotor: de ongerepte heuvels van Luštica sluiten deze baai in het zuiden af en kijken uit op versterkte haventjes zoals Rose en oude zoutpannen waar onder andere roze flamingo's zich schuilhouden in het vogelreservaat van Solila. Terugkeer via Tivat met zijn prestigieuze jachthaven en luxueuze boetieks.

DAG 4 : HET SKADARMEER EN BAR

Via Cetinje en Rijeka Crnojevića komt u aan het Meer van Skadar, het grootste vogelreservaat in Europa. Dit is de laatste habitat van de pelikaan op het oude continent. 

DAG 5 : CETINJE EN HET NATIONAAL PARK VAN LOVĆEN

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro, een klein en gezellig bergstadje met talrijke musea en het paleis van koning Nicola. Het Nationaal Park van Lovćen herbergt één van de belangrijkste monumenten voor de Montenegrijnen, het mausoleum van Njegoš.

DAG 6 : SVETI STEFAN EN DE BAAI VAN KOTOR

Een ommetje langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan is zeker de moeite waard (toegang enkel mogelijk mits reservatie in o.a. het restaurant). De baai van Kotor is de meest zuidelijke fjord van Europa en één van de 10 mooiste baaien ter wereld. Kotor ademt met zijn Venetiaanse campaniles een bijzondere zachtheid uit. Een bezoek aan Perast en zijn 2 kleine eilandjes vormen het hoogtepunt van deze reis. 

DAG 7: TERUGVLUCHT TIVAT/DUBROVNIK – BRUSSEL

Inleveren van uw huurwagen op de luchthaven en terugvlucht. U kunt eventueel uw verblijf nog een dag verlengen om een uitstap richting het prachtige Dubrovnik te maken.

alentejo puur kaart.png
Uw Montenegro Specialist
tn_075.jpg
Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20