Fietsvakantie De Waddeneilanden4.jpg
De Waddeneilanden
Fietsvakantie

De Waddeneilanden

U krijgt tijdens deze fietstrektocht volop de gelegenheid om te genieten van het unieke landschap op en om de Waddenzee. Het in het noorden van Nederland en Duitsland gelegen natuurgebied is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. U fietst op vrijwel alle Nederlandse Waddeneilanden; u bezoekt Terschelling en/of Vlieland op één dag en overnacht op Ameland en Schiermonnikoog.

Prijs: Vanaf €715 p.p.
Foto's

Programma

 

Dag 1 Aankomst in Harlingen
U komt aan in het historische havenstadje Harlingen.


Dag 2 Rondrit op Terschelling 32 of 43 of Vlieland 21 km
Deze dag kunt u met de boot naar Terschelling of ­Vlieland, om over een uitstekend net van  fietspaden een rondrit te maken. Aan het eind neemt u de boot terug naar Harlingen, waar u nog eens overnacht.


Dag 3 Van Harlingen naar Nes op Ameland 59 km
De derde dag fietst u door het Friese landschap en langs de Waddenzee naar Holwerd. U gaat per boot naar Ameland, waar u twee nachten verblijft.


Dag 4 Rondrit op Ameland 12 of 41 km
Vanuit het centrale Nes zorgen naar alle kanten uitwaaierende fietspaden voor een afwisselende kennismaking. De korte rondrit biedt de mogelijkheid om naar het prachtige natuurterrein van de Oerderduinen heen en terug te fietsen. De lange rondrit voert u westwaarts en via de charmante dorpjes Hollum en Ballum weer terug naar Nes en uw hotel.


Dag 5 Van Nes naar Schiermonnikoog 47 km
Op dag vijf vaart u met de boot terug. Vervolgens fietst u naar Lauwersoog om de boot te nemen naar Schiermonnikoog. Evenals Vlieland is dit eiland autoluw. Zowel fietsen door de duinen als wandelen over de stranden en schorren is ook hier een mooie ervaring.


Dag 6  Rondrit op Schiermonnikoog 17 km
U fietst door de bossen en daarna door de duinen naar ’t Schlei. Vanaf hier kunt u eventueel op eigen gelegenheid een omweggetje maken  naar de Kobbeduinen. Vanaf de Veerdam fietst u buitendijks westwaarts en daarna door de duinen langs de vuurtoren naar het dorp Schiermonnikoog. 


Dag 7 Van Schiermonnikoog naar Pieterburen 33 km
Lekker uitgewaaid keert u weer terug op het vasteland­ in Lauwersoog. Na een verkenning van het vogelrijke­ Nationaal Park Lauwersmeer leiden dijkpaden en landweggetjes u door de weidse Ommelanden­ naar het eindpunt Pieterburen, met de bekende zeehondencrèche­.


Dag 8 Vertrek