Vlaanderen Culinair header.jpg
Vlaanderen Culinair
Fietsvakantie

Vlaanderen Culinair

4/7 dagen, trektocht, incl. bagagevervoer, hotels, HP.

“Voor u staat een trio van…” Aanschuiven in de restaurants van onze Belgische hotels staat garant voor een culinair feestje, avond na avond. En uiteraard met tafeltjes die zeker op 1,5 meter afstand van elkaar staan. Overdag loopt het water je al in de mond, en dat terwijl de plekjes onderweg ook niet te versmaden zijn. Dat begint al in Gent. 

Zigzaggend door Gent 
Dulle Griet, Lievekaai, Patershol, Pensmarkt… de namen verraden het al: Gent ademt één en al historie. Bij een bezoek aan de stad moet je de fiets zeker even tegen zo’n middeleeuwse gevel stallen. Om steegje in, poortje door, hoekje om en pleintje over zigzaggend uit te komen bij een minuscuul winkeltje met brocante of een grimmige burcht waar gidsen vurig uitleggen hoe arme sloebers vroeger werden geradbraakt. En natuurlijk bewonder je de enorme Sint-Baafskathedraal. De praalgraven van de Gentse bisschoppen vertonen een soort Italiaanse grootsheid die nauwelijks past bij het nuchtere karakter van de lage landen. Ook het gerestaureerde veelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van de schilders Hubert en Jan van Eyck is een reden om even binnen te kijken. 

Stille reien, idyllisch Begijnhof
De Brugse Vaart voert je vervolgens naar nog zo’n middeleeuws hoogtepunt: Brugge. Stal ook hier je fiets tegen een gevel. Vooral in de vroege ochtend toont de romantische stad nog haar ware gezicht. Slenter even langs de nog stille reien. De fraaie Middeleeuwse panden spiegelen zich nog in het roerloze water. Hier glijden enkele zwanen geruisloos voorbij, wat verderop kibbelen enkele mussen in een enorme kastanjeboom. Het hoofdgerecht van deze dag is het indrukwekkende Belfort en als dessert schotelt Brugge je het idyllisch Begijnhof voor. Tja, en dan moet het werkelijke diner die avond nog komen! 

Prijs: Vanaf €595 p.p.
Foto's

Programma

 

Dag 1 Aankomst in Gent

U start in Gent, een prachtige autoluwe stad met vele historische hoogtepunten.


Dag 2 Van Gent naar Brugge 60 km
Langs de Coupure verlaat u Gent. Dit was een drukbevaren handelsweg die Gent met Brugge verbond. U volgt geruime tijd de Brugse vaart. In Meetjesland komt u langs Lovendegem met een prachtig kasteel en door Zomergem. U eindigt in Brugge, met een historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.


Dag 3 Van Brugge naar Roeselare 54 km
Een tocht naar het zuidelijker gelegen Roeselare. Eerst fietst u al slingerend door het Brugse Ommeland om halverwege te pauzeren in Torhout, de stad van aardewerk en mosterd. U overnacht in het centrum van Roeselare, met de laatgotische St. Michielskerk en het 18e eeuwse stadhuis in Lodewijk XV-stijl.


Dag 4 Van Roeselare naar Gent 63 km en vertrek
Op uw laatste fietsdag gaat u in noordoostelijke richting terug naar Gent. Al spoedig komt u door het centrum van Tielt met de Halletoren en prachtige stadhuis. In Kanegem vindt u een standbeeld van de wielrenner Briek Schotte. Bij het binnen fietsen van Gent komt u langs de watersport- en roeibaan voordat u terug komt in het schitterende centrum.