Het Groene Spanje
Caractere-log.png
Een spectaculaire kuststreek een de voet van de Picos De Europa

Het Groene Spanje

De noordkust van Spanje dient beschouwd als haar eeuwig groene deel. Van Cantabrië, waar groene dalen, hoge bergtoppen en helderblauw water scherpe contrasten vormen, over Asturië, van indrukwekkende berglandschappen in het binnenland tot de bekoorlijke kuststrook 'Costa Verde', tot het ruige Galicië, met zijn talloze 'rías' en fjorden die getuigen van de uitdagende kracht van de zee, en zijn typische calvariekruisen, kerkjes en graftombes die herinneren aan een Keltisch verleden. Deze route biedt u de gelegenheid misschien wel Spanjes mooiste streek te ontdekken, van oost naar west, doorheen spectaculaire landschappen en langs kusten van ongerept natuurschoon.

groen spanje 6
groen spanje 5
groen spanje 3
groen spanje 4
groen spanje 8
groen spanje 1
groen spanje 2
groen spanje 5

DAG 1 : BRUSSEL – BILBAO – PECHÓN (± 170 KM) 

U rijdt met uw huurwagen naar het kustdorpje Pechón, waar u 2 maal logeert in het Hotel Tinas de Pechón.

DAG 2 : SANTILLANA DEL MAR - CUEVAS DE ALTAMIRA (± 90 KM H/T)

Via typische badplaatsen als San Vicente de la Barquera en Comillas rijdt u naar Santillana del Mar. Verkenning van dit middeleeuwse stadje en bezoek aan de beroemde grotten van Altamira, met wereldvermaarde prehistorische rotstekeningen (replica van het beschermde origineel).

DAG 3 : PECHÓN – CANGAS DE ONIS (± 70 KM)

U volgt de mooie kustroute via Llanes tot Ribadesella met zijn historische stadskern. Via Arriondas tot Cangas de Onis. U overnacht 3 maal in de parador*.

DAG 4 : DE PICOS DE EUROPA (± 180 KM H/T)

Een vrij zware, maar unieke bergrit door de Picos de Europa brengt u naar karakteristieke plaatsen, als het bedevaartsoord Covadonga, met zijn neoromaanse basiliek, gebouwd op de plaats waar de Asturische koning Pelayo de Moren overwon. Via de indrukwekkende Desfiladora de los Beyos naar Riaño, en aansluitend, via de Puerto de San Glorio, naar Potes. Tenslotte via de Desfiladero de la Hermida, Arenas de Cabrales en terug naar Cangas de Onis.

DAG 5 : MIRADOR DEL FITO - VILLAVICIOSA - NAVA (± 140 KM H/T)

De Costa Verde, de Asturiaanse kust, is één van de mooiste Spaanse kusten. Via de Mirador del Fito naar het kustdorpje Lastres dat prachtig gelegen is op de kliffen. Iets verder bereikt u via een diepe inham, Villaviciosa, waar Karel V door een navigatiefout belandde. Terug via Nava met enkele oude herenhuizen en zijn gerenommeerde cider.

DAG 6 : CANGAS DE ONIS – RIBADEO (± 210 KM)

Via Oviedo, Áviles en de kustweg rijdt u richting Galicië, waar u 2 maal overnacht in de parador van Ribadeo.

DAG 7 : EEN STUKJE NOORDKUST VAN GALICIË (± 330 KM H/T)

Vanuit Ribadeo volgt u de mooie noordkust via het havenstadje Viveiro tot Ortigueira. Onderweg wisselen diepe ‘rías’ (fjorden), baaien en landtongen elkaar af. Terugkeer door het binnenland, via Betanzos en Villalba.

DAG 8 : RIBADEO - LUGO - A CORUÑA (± 220 KM)

Lugo was onder de Romeinse bezetting de hoofdstad van Gallaecía (Galicië). Uit die periode stammen de opmerkelijke stadmuren en de < historische kern > Intra Murros en voetgangersgebied ligt om de indrukwekkende kathedraal. Indien u niet voor een verlenging kiest in Santiago de Compostela kan u deze beroemde bedevaartsstad en granieten universiteitsstad na of in plaats van Lugo bezoeken. Verder door naar A Coruña waar u twee nachten verblijft in het nieuwe Noa Boutique hotel.

DAG 9 : A CORUÑA

La Coruña, zoals de stad in het Spaans genoemd wordt, is de economische motor van deze streek. De oude havenstad beschikt over schitterende uitzichten en historische bezienswaardigheden. Kenmerkend zijn de hoge ramen, de 'Galerias', erkerramen met veelal witte kozijnen met balkons, de stad wordt dan ook wel 'la ciudad de cristal' genoemd (de kristallen stad). Wandel via de 'paseo maritimo' een 10km lang wandelpad rond het schiereiland.

DAG 10 : A CORUÑA - SANTIAGO DE COMPOSTELA - VLUCHT NAAR BRUSSEL

Inlevering van uw huurwagen op de luchthaven van Santiago de Compostela en terugvlucht naar Brussel. Of verlenging in Santiago de Compostela in Hotel A Quinta da Auga, hotel AC Palacio del Carmen of in de indrukwekkende parador.

groen spanje kaart.png
tn_027.jpg
Ursula Kerinckx
Rillaar - ursula@se7en.be - 016 31 02 40
Uw Spanje Specialist