top of page
Ierland
Reizen in

Ierland

Ierland is een must have op je bucketlist. Het is de thuisbasis van prachtige bezienswaardigheden, natuurlijke wonderen, dynamische culturele scènes, historische landschappen, sportmogelijkheden en niet te vergeten Guinness! Hoezeer het Emerald Isle ook evolueert, sporen van het mysterieuze oude verleden van Ierland zijn nooit uit het oog verloren.

De zonsopgang boven de Atlantische Oceaan is hier alsof iemand een aquarelpalet van roze en lavendel over de wolken boven de westkust van Ierland heeft gegooid. Zelfs foto’s kunnen niet weergeven hoe prachtig dit is, dit is iets dat je met je eigen ogen moet gezien hebben! Er zijn letterlijk honderden stranden in Ierland, of je nu op zoek bent naar een witte zandige omgeving, een surfparadijs, een rotsachtige omgeving aan zee, hond vriendelijke stukken of baaien met rustige wateren (perfect voor de kinderen), Ierland heeft het allemaal.

 

De Ierse cultuur is elektrisch. We zijn een klein maar trots land en culturele aspecten van onze moedertaal tot traditionele beroepen, muziek tot kunst bloeien tegenwoordig in overvloed. Of u nu op zoek bent naar een cultureel museum, liveshow, performance of ervaring, de Ierse cultuur is zonder twijfel toegankelijk.

Maar voor de meeste blijven de hoofdredenen om Ierland te bezoeken  de verbluffende natuurwonderen zoals de Cliffs of Moher en de Giant’s Causeway. Vergeet zeker ook niet om de prachtige - hoewel iets minder toeristische - Wicklow Mountains, Ring of Kerry en Connemara Lakes te bekijken, om er maar een paar te noemen.

  • Totale Oppervlakte: 84.421 km²

  • Bevolking: 6.5 miljoen

  • Taal:     English, Irish, Ulster Scots

  • Uurverschil: -1u

  • Vliegtijd: 2u

  • Visa: Neen

ierland1.jpg
ierland2.jpg
tn_029.jpg
Elisabeth Devlies
Aarschot - elisabeth@se7en.be - 016 31 38 22
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Dublin

 

Het noordelijke deel van de stad, is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke georgische huizen je aandacht trekken. Wist je dat de bekende Trinity College een voorname bibliotheek huisvest, die beroemd is om het manuscript zoals het Book of Kells? Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral.

Skellig Michael

Skellig Michael is misschien wel de meest magische plek van heel Ierland. Het ligt op 12 km van de kust en herbergt een klooster uit de 6e eeuw, 200 meter boven de zeespiegel. De bijenkorfhutten werden achtergelaten in buitengewone staat met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is zo'n mysterieuze en mooie scène, dat Star Wars ervoor koos om de laatste scène van The Force Awakens op deze site op te nemen. Als het goed genoeg was om Luke Skywalker jarenlang in afzondering te laten gaan, is het dan goed genoeg voor jou?

Kylemore Abbey

Een honderdvijftig jaar oud (jong voor Ierse normen), Kylemore Abbey is een prachtige stop in Connemara van County Galway. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning voor een rijke arts uit Engeland en vervolgens als een landgoed voor de hertog en hertogin van Manchester in 1909. In 1920 kochten de Ierse Benedictijnse nonnen het kasteel na hun vlucht uit België in WOI.

bottom of page