top of page
Italië
Reizen in

Italië

Italië, het land van di pasta, di pizza en di vino. Vakantie in Italië betekent voor veel mensen genieten van al het lekkers wat dit land te bieden heeft. Enkel dit is al reden genoeg om er je vakantie door te brengen.

Romeinse pracht en praal

Waar anders te beginnen als we praten over een vakantie in Italië dan in Rome. Een van de mooiste steden van Europa. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Italië val je van de ene verbazing in de andere. Op elke hoek van de straat verrijzen de meest prachtige Romeinse bouwwerken. Rome wordt met recht een groot openluchtmuseum genoemd. Van gigantische kerken, tot ruïnes tot indrukwekkende monumenten. Wil je al dit moois in een keer kunnen aanschouwen, zoek het dan hoger op. De stad heeft diverse schitterende uitkijkpunten. Denk aan de koepel van de Sint Pieter, maar ook het grootste stadspark van Rome, Villa Borghese, dat ooit de tuin van de Paus was. Alle indrukken die je in de hoofdstad van Italië op doet, verwerk je ’s avonds onder het genot van een heerlijk glas Italiaanse wijn in een van de vele fantastische restaurants.

 

La Toscana

Wie Italië zegt, zegt niet alleen Rome, maar ook Toscane. Veel toeristen kiezen voor deze regio wanneer zij besluiten hun vakantie in Italië door te brengen. En terecht. De regio biedt alles wat Italië als vakantieland te bieden heeft. Slapen bij de wijnboer in zijn agriturismo, aanschuiven aan lange tafels om te genieten van eigengemaakte wijn, pasta en olijfolie en bezoekjes brengen aan de meest authentieke dorpen en steden die je ooit gezien hebt. Het schelpenplein in Siena, de Ponte Vecchio in Florence en natuurlijk de door middeleeuwse stadsmuren omringde plaatsjes Lucca en San Gimignano. Kies je voor een vakantie in Italië, overweeg dan zeker een verblijf in Toscane.

  • Totale Oppervlakte: 301.339 km²

  • Bevolking: 60,59 miljoen 

  • Taal: Italiaans

  • Uurverschil: 1u

  • Vliegtijd: 2u

  • Visa: Neen

italië.jpg
Piza.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Milaan

 

Milaan is mode en business. Overal in de stad zie je drukbezette zakenmannen en met mooie designkleding flanerend volk. Kom je op citytrip Milaan om te winkelen, dan ben je hier, met letterlijk alle grote modenamen in de buurt, zeker aan het juiste adres. Jaarlijks wordt de stad overspoeld door shoppers die op zoek zijn naar mooie spulletjes. Cultuurliefhebbers zullen zich hier in de zevende hemel wanen met de talrijke musea, imposante gebouwen en, last but not least, het beroemdste operagebouw ter wereld, La Scala. Milaan heeft de mooiste verzameling schilderkunst ter wereld. Moderne architectuur en eeuwenoude gebouwen, hier vind je ze beide. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan het Castello Sforzesco, de versterkte burcht in het hart van de stad. Daar vind je maar liefst 12 musea onder één dak.

Toscane

 

Toscane, een droombestemming voor toeristen wereldwijd. De regio is vermaard en geroemd als de bakermat van de renaissance, maar daarnaast valt er nog zoveel meer te beleven tijdens je vakantie of citytrip in Toscane. We geven je alvast een startpunt over wat te doen met de top 10 van bezienswaardigheden in de Toscaanse regio. 

Firenze of Florence - de hoofdstad van de Toscaanse regio - is een absolute must-see voor elke toerist. Deze verbluffende kunststad bulkt van bezienswaardigheden, leuke pleintjes en prachtige musea. Dwaal rond in de kleine straatjes en laat je verrassen door bezienswaardigheden als de indrukwekkende DuomoPonte Vecchio, Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti en zoveel meer. Begeef je daarnaast zeker ook naar de Piazzale Michelangelo waar je een schitterend uitzicht hebt op het historische Firenze.

Rome

 

Rome is eeuwenlang een van de machtigste steden ter wereld geweest. Volgens de legende werd Rome gesticht op 21 april 753 voor Christus, door de tweelingzonen Romulus en Remus. Na een onderlinge ruzie waarin Remus het leven liet, zou Romulus volgens de Romeinse mythologie de stad verder later groeien tot een van de machtigste steden ter wereld. Eerst als hoofdstad van het reusachtige Romeinse rijk, daarna als hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk, met de paus als spirituele leider.

bottom of page