top of page
Japan
Reizen in

Japan

Japan is een archipel, of een reeks eilanden, aan de oostelijke rand van Azië. Er zijn vier hoofdeilanden - Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Er zijn ook bijna 4.000 kleinere eilanden! De naaste buurlanden van Japan zijn de Siberische regio van Rusland in het noorden en Korea en China verder naar het zuiden.


Bijna vier vijfde van Japan is bedekt met bergen. De Japanse Alpen lopen door het centrum van het grootste eiland, Honshu. De hoogste piek en de beroemdste berg van Japan is Mount Fuji, een kegelvormige vulkaan die door veel Japanners als heilig wordt beschouwd.


Japanners hebben  een diepe genegenheid voor de schoonheid van het landschap. De oude Shinto-religie zegt dat natuurlijke kenmerken zoals bergen, watervallen en bossen hun eigen geest of ziel hebben. Ze staan ook bekend om hun bereidheid om heel hard te werken. Kinderen worden geleerd respect te tonen voor anderen, vooral ouders en bazen. Ze leren doen wat het beste is voor hun gezin of bedrijf en maken zich minder zorgen over hun eigen behoeften.


Japanse keuken bestaat uit veel rijst, vis en groenten. Met weinig vet en veel vitamines en mineralen is hun eten erg gezond. Er wordt aangenomen dat hun voedzame voeding de Japanner gemiddeld een van de langst levende populaties ter wereld maakt!

  • Totale Oppervlakte: 377.930 km²

  • Bevolking: 128 miljoen

  • Taal: Japans

  • Uurverschil: +8u

  • Vliegtijd: 11u25

  • Visa: Ja

andre-benz-Mn9Fa_wQH-M-unsplash.jpg
japan3.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Fushimi Inari shrine in Kyoto

Fushimi Inari-schrijn is een belangrijk Shinto-schrijn in het zuiden van Kyoto. Het is beroemd om zijn duizenden torii-poorten, die zich uitstrekken over een netwerk van paden achter de hoofdgebouwen. De paden leiden naar het bosrijke bos van de heilige berg Inari, die op 233 meter staat en tot het heiligdom behoort.

Fushimi Inari is de belangrijkste van enkele duizenden heiligdommen gewijd aan Inari, de Shinto-god van rijst. Men denkt dat vossen de boodschappers van Inari zijn, wat resulteert in veel vossenbeelden over het heiligdom. Fushimi Inari-schrijn heeft een oude oorsprong, vóór de verhuizing van de hoofdstad naar Kyoto in 794.

Tokio

 

Als Kyoto het hart van het traditionele Japan is, is Tokio de ultramoderne tegenhanger. Hier vind je de wolkenkrabbers, lawaaierige arcades, drukke zebrapaden, gekke jeugdmode en vele ongelooflijk heerlijke restaurants. Honger ga je hier zeker niet hebben want het eten is hier fenomenaal, iedereen komt hier aan zijn trekken

Tokio is ook de thuisbasis van enkele van de vreemdste activiteiten die je ooit zal tegenkomen. Van themacafés (katten, uilen, dienstmeisjes, robots, geiten - noem maar op, Tokyo heeft het) tot zintuiglijke overbelastende shows en arcades tot karting met cos.

Mount Fuji

 

Mout Fuji is een waar icoon van Japan en misschien wel 's werelds beroemdste vulkaan dankzij zijn perfecte vorm en zijn prominente positie in de Japanse kunst. Het is een bedevaartsoord voor de Japanners, en elke zomer trekken duizenden trekkers hun weg naar de kraterrand voor zonsopgang.

Enkele van de meest beroemde uitzichten op Fuji vind je vanuit de wolkenkrabbers van Tokio of vanuit het Fuji Five Lakes-gebied. Gedurende het ganse jaar door biedt deze berg een constante verandering van perspectieven, of het nu de periode is van de kersenbloesem tijdens sakura, of die van de roodbruine herfstbladeren van de Japanse esdoorn het blijft sprookjesachtig .

bottom of page