Madeira Hip
Caractere-log.png
Kunst, natuur en avontuur

Madeira Hip

Madeira en Porto Santo zijn bijzonder mooi en gevarieerd: steile kliffen, een grillige kustlijn, lange zandstranden in Porto Santo, groene hellingen en hoogvlakten tussen de wolken. Een paradijs voor de echte natuurliefhebbers! Een bezoek aan de 'Mercado dos Lavradores' in Funchal geeft een goede indruk van de natuurlijke rijkdommen van het eiland en de zee. De afgelopen jaren heeft het eiland ook meer en meer trendy shops, restaurants en bars.

madeira 1
madeira 5
madeira 6
madeira 2
madeira 3
madeira 4
madeira 7

DAG 1: BRUSSEL-FUNCHAL

Afhalen van uw huurwagen in de luchthaven van Funchal en rit naar Castanheiro Boetiekhotel, een designhotel in het centrum van Funchal, waar u 3 nachten verblijft. Bij uw reisdocumenten krijgt u een selectie van hippe uitgaansadressen.

DAG 2: FUNCHAL

Al eeuwenlang is Funchal het economische centrum en de hoofdstad van Madeira, een stad als een reusachtig amfitheater tegen de berghellingen aangebouwd. Net door de kleinschaligheid van het centrum is het hier gezellig en aangenaam om rond te kuieren, een terrasje te doen, te shoppen en wat bezienswaardigheden te bezoeken. Een afdaling met een 'Tobogan', een slee uit hout en riet, is een niet te missen ervaring: u neemt de kabelbaan tot Monte en glijdt de helling af door de straten van Funchal, geduwd door 2 'carreiros'. Afsluiten of bekomen van deze afdaling kan in de Old Blandy wine lodge met een degustatie.

DAG 3: DE PICO DO ARIEIRO EN DE PICO RUIVO: LEVEN BOVEN DE WOLKEN

Ontdek de belvedères van Pico dos Barcelos en Eira do Serrado, met adembenemende uitzichten op o.a. het in het vulkanische dal gelegen dorpje Curral das Freiras. De meest indrukwekkende uitstap is die naar de Pico do Arieiro: de top (± 1.818m) is het startpunt van een spectaculaire bergwandeling naar de Pico Ruivo (± 1.862 m), voor gevorderden zonder hoogtevrees (heen en terug ± 6 uur).

DAG 4: CÂMARA DE LOBOS – PONTA DO SOL (± 28KM)

Ontdek het schilderachtige Câmara de Lobos, het oudste vissersdorp van Madeira, waar op het strand nog de traditionele bontgekleurde bootjes liggen. De plaats dankt haar naam aan de monniksrobben die hier vroeger leefden, 'lobos', maar nu geheel verdwenen zijn. Wel is hier nog de 'peixe espada' in overvloed aanwezig, de zwarte degenvis, waarop traditioneel gevist wordt en beschouwd wordt als een delicatesse. Verder richting Estalagem Ponta do Sol of het viersterrenhotel Saccharum Resort, waar u 4 nachten logeert.

DAG 5: EEN DAGJE PORTO SANTO

Uitstap naar Porto Santo, in alle opzichten de tegenpool van zijn zustereiland Madeira, met zijn uitgestrekte zandstranden. Naargelang de weersomstandigheden, zijn er tal van watersportactiviteiten mogelijk: duiken, surfen, paddle, kanovaren,... De goede kwaliteit van de golven, de aangename watertemperatuur en het milde klimaat zorgen voor optimale omstandigheden.

DAG 6: DE WESTKUST (± 85KM)

Vanuit Ponta do Sol langs de Westkust naar Calheta, waar moderne kunst één wordt met de prachtige natuur: het 'Casa das Mudas' Arts Center, op de rand van een klif, biedt u een prachtig vergezicht en een indrukwekkende collectie moderne kunst. U rijdt door naar het uiterste noorden, tot Porto Moniz, één van de oudste dorpen op Madeira aan een spectaculaire rotskust, vol pittoreske rotseilandjes waar zich natuurlijke meren bevinden, waarin gezwommen kan worden. Vervolgens afdalen naar São Vicente, gekend om zijn wit gekalkte huisjes, tegen de helling, met elkaar verbonden door nauwe steegjes en steile trappen, en via Ribeira Brava terug naar uw hotel.

DAG 7: DE BEROEMDE 'LEVADAS' (± 30KM H/T)

Verkenning van het Parque Natural de Madeira, dat niet minder dan 2/3 van de oppervlakte van het eiland beslaat. Langs de prachtige 'levadas', voormalige irrigatiekanalen, verkent u al wandelend het binnenland van Madeira op een andere manier, met o.a. Rabaçal en de hoogvlakte van Paúl da Serra in het westen of Ribeiro Frio in het oosten.

DAG 8: FUNCHAL-BRUSSEL

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Funchal en terugvlucht naar Brussel.

madeira kaart.png
Uw Portugal Specialist
tn_075.jpg
Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20