Oost-Slovenië
Caractere-log.png
Thermen, wijngaarden en stille dorpen

Oost-Slovenië

De Sloveense wijn heeft een lange weg afgelegd. Terwijl vroeger verschillende druiven werden gebruikt om een anonieme wijn te produceren, produceren Sloveense wijnbouwers vandaag met enige trots onder eigen naam hun wijnen. Deze beleefreis laat u kennismaken met Podravje, een van de 3 grote Sloveense wijnregio's en een gebied dat reeds bij de Romeinen populair was. Kenners bestempelen de wijnen uit deze regio resoluut als de beste van het land. Een andere grote troef van Slovenië zijn de warmwaterbronnen met hun geneeskrachtige effecten. Deze vormen de basis voor 16 professionele kuuroorden waarvan u tijdens uw rondreis een kan bezoeken. Ten slotte staat Slovenië garant voor prachtige vergezichten en architecturale pareltjes, waarvan de gebouwen in barok- en art decostijl in Ljubljana en de middeleeuwse stadskern in Maribor schoolvoorbeelden zijn.

oost slovenie 7
oost slovenie 5
oost slovenie 4
oost slovenie 3
oost slovenie 2
oost slovenie 1

DAG 1 : HEENREIS BRUSSEL – LJUBLJANA (± 1150KM) OF VLUCHT BRUSSEL – LJUBLJANA

Evt. ophaling van de huurwagen. 2 nachten in Ljubljana met verblijf in een hotel naar keuze.

DAG 2 : LJUBLJANA

Bezoek aan deze prachtige universiteitsstad, de jongste jaren uitgegroeid tot één van de aangenaamste hoofdsteden van Europa met een levendige sfeer. De oude binnenstad vormt een door bruggen aaneengeschakelde mix van prachtige barok- en art-decogebouwen.

 

DAG 3 : MARIBOR, STARTPUNT VAN DE OOSTELIJKE WIJNROUTE (± 130KM)

Over de A-weg rijdt u naar de universiteitsstad Maribor, met haar middeleeuwse stadskern en befaamd om haar levendige kunst- en theaterwereld. De rivieroever is het hart van het oude stadsdeel met tal van terrasjes en restaurants. In Maribor groeit de oudste vruchtdragende wijnstok ter wereld en onder het historische centrum liggen de grootste wijnkelders van Midden-Europa. Een winetasting is hier een must! U verblijft 2 nachten in Glamping Chateau Ramsak of Glamping Chocolate Village.

DAG 4 : DE WIJNSTREEK PODRAVJE, HET SLOVEENSE TOSCANE (± 150KM)

De Podravje, tegen de grens met Oostenrijk en Hongarije, is een zeer oud wijngebied, Vandaag is het de grootste Sloveense wijnregio. De wijnen behoren volgens kenners tot de beste van het land. Het warme klimaat en de specifieke bodemsamenstelling maken de wijnen rijker en aromatischer. De eerste halte is Radenci, een oud kuuroord met het gelijknamige water, dat idyllisch gelegen is tussen heuvels met wijngaarden. Verder tot het middeleeuwse Ljutomer door een lieflijk landschap naar Jeruzalem. De wijnkelder van Ormož, die zo'n 600ha land rond Jeruzalem bezit, produceert topwijnen van Riesling, Pinot tot groene Silvaner en Gewürztraminer.De volgende halte is Ptuj, het oudste stadje van Slovenië; 12 km verder zuidwaarts ligt het mooie - op een heuvel gevestigd - bedevaartskerkje.  

 

DAG 5 : IMPOSANTE KASTELEN EN VERSTERKTE KLOOSTERS (± 120KM)

Via Celje en het kuuroord van het gelijknamige bier, Laško voert de weg u langs de Sava-rivier. Eventueel langs het kartuizerklooster van Pleterje (enkel bezoek mogelijk aan de kloosterkerk). Verder tot Novo Mesto, aan de steile oever van de Krka-rivier en omringd door zeven heuvels. U verblijft 2 nachten in het prachtige waterslot Otočec Castle.

DAG 6 : LAND VAN THERMEN EN WATERBRONNEN

U zal verbaasd staan over het grote aantal natuurlijke thermale bronnen en kuuroorden in deze regio . Als afsluiter van deze beleefreis kunt u genieten van een heerlijk dagje ontspannen in een van de 16 erkende en professionele kuuroorden die het zuidoosten van Slovenië rijk is.

DAG 7 : RETOUR LJUBLJANA (± 71KM) – BRUSSEL (± 1150KM) OF VLUCHT

Eventueel inlevering van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

tn_027.jpg
Ursula Kerinckx
Rillaar - ursula@se7en.be - 016 31 02 40
Uw Slovenië Specialist