Andalusische parels

7 Nachten
TYPOLOGIES

Rondreizen

+ 1
DIFFICULTY

MIN. AGE

€ 997 p.p. *

Er is geen plaats als Andalusië - de betoverende, zonovergoten Spaanse regio, waar glorieuze paleizen je herinneren aan de rijke Moorse koningen, waar de flamenco is verweven in het dagelijks leven.

*Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen naargelang beschikbaarheid.

Begeleide Rondreis

 

Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

Reisduur:

8 dagen/7 nachten

Afreizen:

18/05/2019

15/06/2019

22/06/2019

07/09/2019

21/09/2019

Inbegrepen

 Nederlandstalige lokale TUI-reisleiding

rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage

alle luchthaventaksen op het ticket

lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

alle vermelde lokale transfers

lokale Engelstalige/Nederlandstalige gids in Sevilla

bezoek aan het Alhambra in Granada met lokale Engelstalige/Nederlandstalige gids

alle overnachtingen

maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

alle lokale taksen

Niet inbegrepen

 toegangsgelden

persoonlijke uitgaven

alle verzekeringen

fooien

Kaart

Programma

DAG 1 - BRUSSEL - MALAGA - ANTEQUERA

Vlucht naar Malaga. Na aankomst reis je verder naar Antequera. Avondmaal en overnachting in hotel La Sierra**** in Antequera.

DAG 2 - ANTEQUERA - RONDA - JEREZ DE LA FRONTERA - SEVILLA

Vandaag bezoek je het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De smalle straatjes met kasseien in het oudste gedeelte van Ronda lichten al een tipje van de sluier op van de Moorse bouwkunst. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Vervolgens ga je naar Jerez de la Frontera, beroemd vanwege de sherry, de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan. Hier bevindt zich de officiële academie van de flamenco. Verder naar Sevilla en overnachting in hotel Exe Isla Cartuja****.

DAG 3 - SEVILLA

Vandaag heb je ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het mooie Sevilla, de stad die werd ingenomen door zowel de Grieken, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Na de overheersing van de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. In de oude joodse wijk Santa Cruz is het aangenaam slenteren in de wirwar van smalle straatjes en patio’s. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is beslist de Santa Maria kathedraal met de Giralda. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad. Of je het beroemde Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla, kunt bezoeken, is van tevoren niet helemaal te voorspellen omdat het niet altijd toegankelijk is. De rijkelijk versierde kamers, de heerlijke patio’s en de vele verschillende bouwstijlen zijn een lust voor het oog. Ook de weelderige tuinen zullen bij het bezoek niet overgeslagen worden. Mocht Alcázar niet toegankelijk zijn, dan ga je naar Casa de Pilatos. In dit paleis lieten de Markies van Tarifa en de hertogen van Medinaceli de pracht van de Italiaanse renaissance steden terugkomen dankzij een rijke verscheidenheid aan bouwstijlen, Romeinse reliëfs, mooi vormgegeven beelden en romantische binnenpleintjes. Overnachting in hotel Exe Isla Cartuja**** in Sevilla.

DAG 4 - SEVILLA - CÓRDOBA

Na het ontbijt vertrek je naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen kan je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde moskee de Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op de moskee van Mekka na, de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. In de omliggende joodse wijk, la Judería, is het gezellig kuieren door de smalle straatjes. Overnachting in hotel Exe Las Adelfas**** in Córdoba.

DAG 5 - CÓRDOBA - UBEDA - GRANADA

Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Baeza en Ubeda. Het intieme Baeza bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo en de oude graanbeurs de Alhóndiga. Het was de eerste stad die definitief op de Moren heroverd werd en Baeza kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In zusterstad Ubeda waan je je in de renaissance. De op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle met kinderkopjes geplaveide straatjes die ons langs historische monumenten voeren. Hoogtepunt is de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Verder naar Granada. Overnachting in hotel Guadelupe*** in het centrum van Granada.

DAG 6 - GRANADA

Het hoogtepunt van Granada is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad Granada. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V, en het Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook vanbinnen bewonderen. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. De rest van de dag brengen we door in de gezellige studentenstad met bezienswaardigheden als de koningskapel, de immense kathedraal en de sfeervolle, oude wijk Albaicín. De authentieke en intieme wijk die eens meer dan 30 moskeeën telde, bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef tapas op een van de vele terrasjes. Ga ’s avonds naar een wervelende flamencoshow in de stad (facultatief). Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada. Noot: Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantal entrees per dag aan het Alhambra, kunnen wij een bezoek niet altijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te alle tijden te voorkomen.

DAG 7 - GRANADA

Vrije dag in Granada. Mogelijkheid tot excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

DAG 8 - GRANADA - MALAGA - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.


Rondreis