Bosnië & Herzegovina

7 Nachten
TYPOLOGIES

Rondreizen

+ 1
DIFFICULTY

MIN. AGE

€ 1.107 p.p. *

Bosnië en Herzegovina is een federatieve republiek in het zuiden van Europa, gelegen in het westen van de Balkan. Het land is met het vredesverdrag van Dayton opgedeeld in twee entiteiten: de Federatie van Bosnië en Herzegovina en de deelrepubliek Servische Republiek.

 

*Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen naargelang beschikbaarheid.

Begeleide Rondreis

 

Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

Reisduur:

8 dagen/7 nachten

Afreizen:

24/05/2019

21/07/2019

09/08/2019

13/09/2019

Inbegrepen

Nederlandstalige lokale gids

rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage

alle luchthaventaksen op het ticket

lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

Engelstalige lokale gidsen in Kotor, Mostar, Sarajevo en Dubrovnik

boottocht naar Gospa od Skrpelja op dag 2

toegang tot de bunker van Tito in Konjic op dag 4

rondleiding met wijnproeverij en diner op het wijndomein Savina op dag 7

alle vermelde lokale transfers

alle overnachtingen

maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

alle lokale taksen

Niet inbegrepen

 toegangsgelden

persoonlijke uitgaven

alle verzekeringen

fooien

Kaart

Programma

DAG1 - BRUSSEL - TIVAT

DAG 2 - TIVAT - KOTOR - PERAST - TREBINJE

Na een rustig ontbijt nemen we tijd voor een bezoek aan Kotor, mooi gelegen aan de Baai van Kotor en UNESCO-Werelderfgoed. Door de steile uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovcen gebergte staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa's meest zuidelijke fjord’. Het is een van de meest spectaculaire mediterrane landschappen. De oude stad kenmerkt zich door nauwe schaduwrijke straatjes, gezellige pleintjes en toffe terrasjes. Het is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dik en vijftien tot twintig meter hoog. Aan de vierde zijde verrijst een kale bergwand, met op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan. ’s Namiddags gaan we naar het nabijgelegen dorpje Perast. Van hieruit brengt een kort boottochtje ons naar het voor de kust gelegen eilandje Gospa od Skrpelja waar we het mooie kerkje bezoeken. We varen terug naar Perast en rijden verder naar het stadje Trebinje in het zuiden van Bosnië en Herzegovina en gelegen aan de rivier Trebišnjica, de grootste onderaardse rivier van voormalig Joegoslavië. Overnachting in hotel Leotar**** in Trebinje.

DAG 3 - TREBINJE - MOSTAR

We rijden naar Mostar. Onderweg genieten we van het karstgesteente en de prachtige bergen. Na aankomst en check-in in het hotel verkennen we de oude stad. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van twee culturen, de oosterse en de westerse cultuur, en van twee godsdiensten, het christendom en de islam. Tijdens een geleid bezoek laten we ons charmeren door de stad en haar mix van gewoontes, levenswijze en architectuur. Mostar is bekend vanwege haar wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier. Na het gegidste bezoek heb je vrije tijd om deze stad zelf te ontdekken. Dwaal door de smalle straatjes, over de oude markt en langs de moskeeën. Overnachting in hotel Mostar****.

DAG 4 - MOSTAR - KONJIC - SARAJEVO

We verlaten Mostar en volgen de kronkelende Neretva rivier tot in Konjic waar we de ondergrondse bunker van Tito bezoeken. De Joegoslavische president Tito was als de dood voor een atoombom. Daarom liet hij in 1953 een kolossale bunker met tunnelstelsel bouwen. Het had als doel een eventuele kernoorlog te kunnen doorstaan. 26 jaar lang werd er in het diepste geheim aan dit complex gebouwd. Onder begeleiding van een Bosnische legerofficier krijgen we toegang en ontdekken we het geheim van Tito. Nadien rijden we door naar Sarajevo, de hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Herzegovina. Daarnaast is Sarajevo ook een van de belangrijkste steden in de Balkan. Vrije tijd in Sarajevo. Overnachting in hotel Hercegovina****.

DAG 5 - SARAJEVO

DAG 6 - SARAJEVO - VISOKO - MOSTAR

We verlaten Sarajevo en rijden naar Visoko. Hier bezoeken we de bijzondere en veelbesproken ‘Vallei van Piramides’, een vallei met vijf piramides waarvan de ‘Piramide van de Zon’ groter is dan de beroemde grote piramide van Gizeh in Egypte. De Bosnische piramides zijn gehuld in mysterie. De theorieën over het ontstaan van deze curiositeiten lopen sterk uiteen. Sommigen beweren dat de piramides zo’n 12.000 jaar geleden door een oerbeschaving werd gebouwd. Voor anderen zijn het dan weer heuvels in het landschap. Onder de ‘piramides’ ligt een omvangrijk prehistorisch labyrint van tunnels van wel 16 km. We laten de mysteries achter ons en rijden verder naar Mostar. Overnachting in hotel Mostar****.

DAG 7 - MOSTAR - DUBROVNIK - TIVAT

Een mooie rit langs de fraaie Adriatische kust voert ons naar het uiterste zuidoosten van Kroatië. We genieten van mooie natuur, een prachtige kustlijn en pittoreske vissersdorpjes. ’s Middags bereiken we Dubrovnik, ‘de parel van de Adriatische Zee en de Dalmatische kust’. Dankzij haar cultuurhistorische waarde staat Dubrovnik, fotogeniek gelegen op een rotspunt, geheel terecht vermeld op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Na een vrij middagmaal gaan we op ontdekking. Niet te missen zijn: de oude stadsmuren, het robuuste St. Jansfort, de kathedraal en de oude stadskern met vele paleizen, kerken, kloosters en gezellige pleinen. We rijden verder naar Igalo en zijn terug in Montenegro. Nadien gaan we naar een van de mooiste wijndomeinen die je ooit gezien zult hebben: Savina Winery. Hier leren we wat meer over de Montenegrijnse wijnen en de bijhorende productietechnieken. Bovendien heb je hier een spectaculair uitzicht over de Baai van Kotor en de mooie wijngaarden. Het bezoek wordt afgesloten met een wijnproeverij en een heerlijk diner. Wat is dit genieten! Overnachting in hotel Palma**** in Tivat.

DAG 8 - TIVAT - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Tivat voor de terugvlucht naar Brussel.


Rondreis