Het Groene Ierland

7 Nachten
TYPOLOGIES

Rondreizen

+ 1
DIFFICULTY

MIN. AGE

€ 1.431 p.p. *

Laat je betoveren tijdens een reis naar Ierland, een land van wilde rotsen en eindeloze heidevlakten, ... Van de hartelijke pubs in Dublin tot de ongerepte landschappen van Connemara, kan je hier rekenen op een reis vol emoties.

*Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen naargelang beschikbaarheid.

Begeleide Rondreis

 

Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

Reisduur:

8 dagen/7 nachten

Afreizen:

08/06/2019

20/07/2019

07/09/2019

Inbegrepen

  Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

rechtstreekse internationale vluchten met Aer Lingus

alle luchthaventaksen op het ticket

lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

alle vermelde lokale transfers

toegansgelden voor Kilkenny Castle, Cliff of Moher, Cobh Heritage Center, Old Middleton Distillery, Ceili workshop Killarney, Master Bodhran workshop, Clonmacnoise

alle overnachtingen

6x ontbijt

alle lokale taksen

Niet inbegrepen

 toegangsgelden

persoonlijke uitgaven

alle verzekeringen

fooien

Kaart

Programma

DAG 1 - BRUSSEL - DUBLIN

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dublin. Na aankomst, rondrit door de hoofdstad van de Ierse Republiek. Het noordelijke deel van de stad, is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke georgische huizen je aandacht trekken. Wist je dat de bekende Trinity College een voorname bibliotheek huisvest, die beroemd is om het manuscript zoals het Book of Kells? Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral. Overnachting in het Clayton Hotel Liffley Valley****.

DAG 2 - DUBLIN - GLENDALOUGH - KILKENNY - CORK

Na een deugddoend ontbijt rijden we naar Glendalough, een vallei in het National Park Wicklow Mountains. Het is ook de naam van een klooster, gesticht door Saint Kevin, waarvan de overblijfselen tot de oudste van Europa behoren. We zetten de rit verder naar Kilkenny, een klein stadje met prachtig gerestaureerde gebouwen waaronder de Saint Canice Cathedral en het kasteel. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Onze dag eindigt in Cork. Voor de dierenliefhebbers is er de mogelijkheid om het Fota Wildlife park te bezoeken. Het speciale aan deze zoo is dat sommige dieren vrij rondlopen tussen de bezoekers. Overnachting in het Vienna Woods Hotel****.

DAG 3 - CORK - KILLARNEY

We beginnen de dag met een rijkelijk ontbijt. Een korte panoramische stadsrondrit in Cork vooraleer we de rit verder zetten naar Cobh. Old Middleton Distillery, waar de eeuwenoude traditie van het whisky stoken, uit te doeken wordt gedaan, mag je zeker niet missen! Naast Cork ligt het havenstadje Cobh. Het Heritage Center vertelt niet alleen het verhaal van de vele mensen die emigreerden maar ook dat van het tijdperk van de oceaanstomers zoals de Titanic of de Louisiana. Geniet bij aankomst in Killarney van een wandeling in de Muckross House Gardens. De tuinen en het statige huis, in Victoriaanse stijl, behoren tot de populairste plaatsen van Ierland. Neem deel aan een unieke activiteit: een Ceili workshop met typische Ierse dansen. Overnachting in Kerry in het Brandon Hotel*** (08/06 & 07/09) of het Castlerosse Hotel*** (20/07).

DAG 4 - KILLARNEY - RING OF KERRY - KILLARNEY

Deze panoramische route is 178 km lang en is een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond het schiereiland Iveragh, waar zich de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy’s Reeks. Met wat geluk zien we onderweg een schaapherder aan het werk met zijn border collies. We keren terug naar Killarney. Hier is er nog de mogelijkheid (optioneel) om een rit te maken in een koets door de het Killarney National Park.

DAG 5 - KILLARNEY - CLIFFS OF MOHER - GALWAY

Geniet van het ontbijt, daarna rijden we richting Cliffs of Moher voor een bezoek. Dit zijn prachtige kliffen van 214m hoog die loodrecht rijzen boven de zee. Via de prachtige landschappen rijden we richting Galway. Het is een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn. Overnachting in Galway of Athlone in het Connemara Coast Hotel**** (08/06 & 07/09) of Shamrock Lodge*** (20/07).

DAG 6 - GALWAY - CONNEMARA - GALWAY

We doorkruisen het ruige landschap van de Connemara. Onderweg kan (optioneel) het Kylemore Abbey bezocht worden. Dit klooster is de thuis van de bendictijner orde van de Ierse nonnen. Het is gelegen aan een door bossen omzoomd bergmeer. Gratis toegang in de Roundstone Music & Craft Shop. Deze zijn gelegen binnen de muren van een oud franciskaans klooster, in het hart van de Connemara. Het belangrijkste muziekinstrument is de Bodhran, een soort trommel, bespannen met een (geiten)vel en wordt bespeeld met drumstick met twee slageinden. Daarna keren we terug naar het hotel in Galway of Athlone.

DAG 7 - GALWAY - DUBLIN

Na het ontbijt rijden we door het binnenland via de pittoreske dorpjes, de vele kastelen, de indrukwekkende forten, en bezoek je de ruïnes van het Cloncmacnoise klooster. De groene prachtige landschappen verdwijnen naarmate we dichter bij Dublin komen. Wat denk je er van de stad verder te ontdekken? Een Guinness drinken in een van de vele pubs, een bezoek brengen aan het Dublin Castle of de Dubh Linn Gardens, gelegen achter het kasteel. Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden. Overnachting in Dublin in het Clayton Hotel Liffley Valley****.

DAG 8 - DUBLIN - BRUSSEL

Vroeg vertrek naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.


Rondreis