Japan

8 Nachten
TYPOLOGIES

Rondreizen

DIFFICULTY

MIN. AGE

€ 2.571 p.p. *

Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan.

 

*Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen naargelang beschikbaarheid.

Begeleide Rondreis

 

Aantal deelnemers

Min 10 personen max 20 personen

Reisduur:

10 dagen/8 nachten

Afreizen:

27/05/2019

12/08/2019

07/10/2019

02/12/2019

Inbegrepen

Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

Engelsstalige lokale gids tijdens de inbegrepen bezoeken

internationale vluchten met All Nippon/Emirates

alle luchthaventaksen op het ticket

privé transfer van de luchthaven in Tokyo naar het hotel

7-daagse JR Rail pass

doorsturen van de bagage van Tokyo naar Kyoto

toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

alle overnachtingen

maaltijden: volgens programma (O=Amerikaans ontbijt, A= avondmaal)

alle lokale taksen

Niet inbegrepen

optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud

persoonlijke uitgaven

fooien voor de gids en chauffeur

fooien tijdens optionele excursies

bagageservice in de hotels

Kaart

Programma

DAG1 - BRUSSEL - TOKYO

Vertrek naar Tokyo.

DAG 2 - TOKYO

Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

DAG 3 - TOKYO

Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. De rest van de dag ben je vrij. Je kan er voor kiezen om op je eentje verder op ontdekking te gaan in deze prachtige stad. Vraag je gids zeker om enkele tips. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

DAG 4 - TOKYO

Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

DAG 5 - TOKYO - HIROSHIMA

DAG 6 - HIROSHIMA – OSAKA – KYOTO

Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

DAG 7 - KYOTO

Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

DAG 8 - KYOTO

Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

DAG 9 - KYOTO

Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

DAG 10 - KYOTO - OSAKA - TOKYO - BRUSSEL

Na een vroeg ontbijt neem je de trein naar de luchthaven in Osaka voor je terugvlucht via Tokyo naar Brussel.


Rondreis