Peru

11 Nachten
TYPOLOGIES

Rondreizen

DIFFICULTY

MIN. AGE

€ 2.595 p.p. *

Peru, officieel de Republiek Peru, is een land aan de westkust van Zuid-Amerika. Het wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten van Peru, Bolivia in het zuidoosten, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen.

 

*Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen naargelang beschikbaarheid.

Begeleide Rondreis

 

Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen

Reisduur:

13 dagen/11 nachten

Afreizen:

13/07/2019

07/09/2019

05/10/2019

04/04/2020

Inbegrepen

 lokale Nederlandstalige gids

internationale vluchten met Air Europa

alle luchthaventaksen op het ticket

lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)

binnenlandse vluchten Lima-Arequipa, Cuzco-Lima

alle vermelde lokale transfers

alle overnachtingen

maaltijden: 11x ontbijt, 1x middagmaal

alle lokale taksen

toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden:

stadsbezoek Lima

San Franciscokerk in Lima

stadsbezoek Arequipa

Santa Catalina klooster in Arequipa

warmwaterbronnen van Calera

boottocht op het Titicacameer

bezoek aan de eilanden Uros en Taquile

bezoek aan het archeologisch complex Raqchi

stadsbezoek Cuzco

Santo Domingo klooster in Cuzco

bezoek aan fort Sacsayhuaman

bezoek aan het fortcomplex Ollantaytambo

Treinrit met de Expedition Train naar Machu Picchu

bezoek aan Machu Picchu

bezoek aan de terrassen van Moray

bezoek aan de zoutpannen van Maras

bezoek inheems dorp Misminay

Niet inbegrepen

persoonlijke uitgaven

alle verzekeringen

fooien voor de gids en chauffeur

bagageservice in de hotels

Kaart

Programma

DAG1 - BRUSSEL - LIMA

Vlucht naar Lima.

DAG 2 - LIMA

Bij aankomst transfer naar je hotel. In de namiddag bezoek je Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas zie je o.a. het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doe je in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

DAG 3 - LIMA - AREQUIPA

Binnenlandse vlucht naar Arequipa. De 'witte stad', omgeven door 3 vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op je maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio's in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Arequipa*** in Arequipa.

DAG 4 - AREQUIPA - COLCA CANYON

Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña's. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Colca*** of Colca Llaqta*** in de Colca Canyon.

DAG 5 - COLCA CANYON - PUNO

DAG 6 - TITICACAMEER

Je maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro*** in Puno.

DAG 7 - PUNO - CUZCO

Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco. Onderweg bezoek je het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco's en altaar. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique*** in Cuzco.

DAG 8 - CUZCO

In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique*** in Cuzco.

DAG 9 - CUZCO - HEILIGE VALLEI - URUBAMBA

Rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein. Dit is de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba..

DAG 10 - MACHU PICCHU- URUBAMBA

Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba.

DAG 11 - URUBAMBA - CUZCO - LIMA- URUBAMBA

Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewonder je de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaar je een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo'n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. Je helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Binnenlandse vlucht naar Lima. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

DAG 12 - LIMA - BRUSSEL- URUBAMBA

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

DAG 13 - BRUSSEL

Aankomst in Brussel.


Rondreis