top of page
Portugal
Reizen in

Portugal

Van de stranden van de Algarve tot de adembenemende bergen in het noorden met daartussen groene, glooiende vlaktes met kurkbossen. Kortom Portugal is een land van contrasten. Het oosten is droog en continentaal, het westen milder, en is meer oceaan beïnvloed, waardoor het groener is, dit is vooral te merken in het weelderige noordwesten. Tegenwoordig is het land verbonden en verenigd als nooit tevoren door mooie nieuwe wegen – maar dit is slechts één teken van de welvaart die zich vanaf eind jaren 80 over Portugal heeft verspreid. Traditie ligt nog steeds in het hart van Portugal.

Eten en wijn zijn fundamenteel. Af en toe een modern restaurant, traditieregels: stevige porties lokale gerechten, vlees, ham en worst, wild in het seizoen, prachtige vis en zeevruchten, de geliefde kabeljauw (Bacalhau), overvloedig brood, rijst en aardappelen en de fles olijfolie altijd bij de hand. Dessert is verplicht –1001 heerlijke combinaties van eidooiers met suiker, veel suiker.

De wijnmakers van Portugal zijn in één opzicht even conservatief geweest en zijn altijd hun druiven trouw gebleven. De variëteiten van Portugal zijn uniek, met opwindend verschillende smaken. Toch heeft een kwarteeuw van investeringen, onderwijs, ruimdenkendheid en flair explosieve verandering betekend. Naast coöperaties en grote bedrijven, maken talloze landgoederen nu hun eigen kwaliteits wijnen. In elke stijl, van bruisend tot port, van fris droog wit tot elegant rood, op zoveel verschillende manieren, zijn Portugese wijnen uniek.

  • Totale Oppervlakte: 92.212 km²

  • Bevolking: 10,28 miljoen

  • Taal: Portugees

  • Uurverschil: -1u

  • Vliegtijd: 2u30

  • Visa: Neen

portugal1.jpg
portugal2.jpg
tn_027.jpg
Ursula Kerinckx
Rillaar - ursula@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Algarve

De Algarve is de prachtige zuidelijke kustlijn van Portugal. Het is een regio gezegend met prachtige stranden, pittoreske vissersdorpjes en een glorieus klimaat, die allemaal samen de perfecte vakantiebestemming creëren.

De Algarve is enorm gevarieerd en bedient elke toerist op zijn wenken; er zijn ongerepte stranden voor gezinnen, waterparken en themaparken voor sensatiezoekers, een bruisend nachtleven voor feesten en historische steden voor culturele bezoekers. Wat uw vakantiestijl ook is, u vindt het hier.

Ondanks dat het de 2de goedkoopste vakantiebestemming van Europa is krijg je hier toch waar voor je geld, de regio is zeer veilig, hotels zijn van een hoge standaard, men spreekt er vlot Engels en Portugezen zijn zeer gastvrij.

Kastelen, paleizen en koninklijke retraites van Sintra

Niet ver van Lissabon, aan de centrale westkust van Portugal, liggen de weelderige kastelen en paleizen van Sintra. De meest fantastische hiervan is het glorieus decadente, kleurrijke en eclectisch gestileerde Palácio da Pena. Het paleis werd gebouwd in de 19e eeuw voor Ferdinand II als de zomerresidentie van de Portugese koninklijke familie en wordt nog steeds gebruikt voor staatsevenementen. Een van de zeven wonderen van Portugal, de 19e-eeuwse romantische architectuur is een gotische, Moorse en Renaissance-mengelmoes. Het Castelo dos Mouros is een Moors kasteel gebouwd in de 8e en 9e eeuw met ongelooflijk goed bewaarde torens en wallen. Het Palácio Nacional de Sintra heeft iconische conische schoorstenen, binnenplaatsen, kolommen en met de hand geschilderde tegels. Het Palácio Nacional de Queluz is een Roccoco-snoepgoed dat dateert uit de 18e eeuw, terwijl het Palácio de Monserrate uit de 19e eeuw stamt Het is niet verwonderlijk dat Sintra de status van UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal heeft het allemaal: een prachtige locatie op een heuvel aan de rivier de Tegus, prachtige pleinen, wondermooie kathedralen en de geplaveide steegjes van de oude Moorse wijk Alfama. Bezoek het enorme mozaïekplein aan het water Praça do Comércio aan drie zijden omgeven door 18e-eeuwse arcades en sierlijke gevels. Mis de Mosterio dos Jerónimos niet, een honingkleurige steenconfectie van bogen, pilaren, kolommen en torentjes en waar u het lichaam vindt van een van de beroemdste zonen van Portugal, ontdekkingsreiziger Vasco de Gama. Kijk of je de neushoorns op de 16e-eeuwse Torre de Belém kunt spotten.  Breng de Elvador da Gloria naar de top van een van de legendarische zeven heuvels van Lissabon, Miradouro de São Pedro de Alcântara - in het heuveldistrict van Bairro Alto vind je enkele van de beste uitgaansgelegenheden van de stad.

bottom of page