top of page
Thailand
Reizen in

Thailand

Thailand is het enige land van Zuidoost Azië dat nooit werd gekoloniseerd. En ondanks de sterke moderne invloeden weet boeddhistisch Thailand toch haar karakter te bewaren.

 

Het biedt de reiziger niet alleen een rijke cultuur en geschiedenis, maar ook exotische eilanden, een bruisend nachtleven, een lange traditie van vriendelijkheid en gastvrijheid en één van ‘s werelds beste keukens. Weinig landen hebben zoveel sterke troeven als dit Zuidoost Aziatische Koninkrijk. November tot einde februari is de aangenaamste periode, van maart tot juni wordt het warmer. De moesson brengt regenbuien van juli tot november.

Bangkok is een moderne wereldstad waar de geur van wierook u plots naar een verstilde tempel leidt. Enkele dagen zijn snel gevuld: het Koninklijk Paleis en Wat Phra Kaew, de Mahathat en de PO tempel, een verfrissende boottocht in de klongs, de drijvende markt in Damnoen Saduak…en natuurlijk winkelen. Zon, zee en strand. Thailand bezit enkele van de mooiste stranden ter wereld waarvan. Phuket, Krabi en Koh Samui alleen maar de bekendste zijn.

  • Totale Oppervlakte: 513.120 km²

  • Bevolking: 68 miljoen

  • Taal: Thai

  • Uurverschil: +5u

  • Vliegtijd: 11u

  • Visa: Ja

thailand1.jpg
thailand2.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Damnoen Saduak Floating Market

 

Er zijn verschillende drijvende markten in Thailand, maar deze is de grootste en meest beroemde, hij is enorm! Overal varen boten door de grachten die allerlei soorten voedsel en fruit verkopen. Een bezoek aan deze markt geeft u een echt inzicht in hoe het vele jaren geleden was. Voor degenen die graag foto's maken, bieden de smalle grachten en kleine houten paalwoningen zeker talloze mogelijkheden.
De markt ligt ongeveer 100 km buiten Bangkok, maar het is de reistijd zeker waard.

Koh Phi Phi

Opzoek naar roem na de Leonardo DiCaprio-klassieker 'The Beach' en verschijnen in James Bond. Koh Phi Phi is een prachtig eiland in de provincie Krabi, dit eiland is een must om te bezoeken tijdens elke reis naar Thailand. Na een bezoek aan dit verbluffend mooie eiland zal geen strand ooit zo mooi aanvoelen. Het eiland heeft geen wegen, dus je moet behoorlijk wat wandelen, maar met alles wat gebeurt tussen de twee belangrijkste stranden zul je nooit ver van het centrum van activiteit zijn.

Wat Arun

 

Thailand heeft meer dan 31.000 boeddhistische tempels, deze tempel Wat Arun is vernoemd naar Aruna, de God van de dageraad. De tempel ligt aan de oevers van de Chao Phraya-rivier en is een van de mooiste plekken die Thailand je te bieden heeft. De toren is 79 meter hoog en is bedekt met kleurrijk porselein en keramische tegels, wat zorgt voor een betoverend zicht. Wanneer je bij de ingang van de tempel komt, zie je een paar mythische reuzen waarvan wordt gezegd dat ze de tempel bewaken.

bottom of page