Zuid-Afrika
Reizen in

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land. De noordoostelijke grens, uitgerold door de rivier de Limpopo, ligt op 1240 mijl van de steile Kaap; de gouden stranden van het subtropische oosten, gevormd door een warme Indische oceaan, liggen op 15 km van de semi-droge westkust, aan een ijzige Atlantische Oceaan. Het is een enorm land, maar het is de diversiteit van de geografische ligging die het zo'n fascinerende bestemming maakt. Van de Kalahari-woestijn in het noorden, waar leeuwen met zwarte manen over de duinen van Siena lopen, tot de kustlijn van Overberg die de jaarlijkse terugkeer van walvissen in Zuid-Rechts ziet om hun jongen te kalven en te verzorgen; de Drakensbergen piekt naar de iconische platte berg die de havenstad Kaapstad omarmt.


Voor velen is de reden om Zuid-Afrika te bezoeken de Big Five-game-reservaten, waar soorten naast elkaar bestaan ​​sinds millennia in een wonderbaarlijk oerwoud, en Zuid-Afrika biedt nog steeds de beste safari die je op het continent kunt hebben. Anderen, gefascineerd door de geschiedenis van de oude mens, komen meer te weten over enkele van onze oudste mensachtige overblijfselen - ongeveer vier miljoen jaar oud - in de wieg van de mensheid nabij Johannesburg. Roadtrippers hebben keuze te over - met een relatief goed onderhouden en bewegwijzerd netwerk dat uitgestrekte, lege valleien en adembenemende bergpassen doorkruist, het is een prachtig land om met de auto te verkennen (en een extra voordeel dat Zuid-Afrikanen ook links rijden).

Kunstverzamelaars beschouwen Kaapstad nu als een essentiële stopplaats voor hun wereldwijde winkelreizen, en het nieuwe Zeitz Museum voor Hedendaagse Afrikaanse Kunst (opening september 2017) zal de creatieve hoofdstad van een continent laten zien dat te lang is belasterd door stereotypen van armoede en ziekte.

 

Kaapstad en zijn wijnlanden hebben ook een uitstekende reputatie als het gaat om dineren - van voedselmarkten tot lekker eten, de kwaliteit en betaalbaarheid zullen u versteld doen staan.

  • Totale Oppervlakte: 1.221.037 km²

  • Bevolking: 51.77 miljoen

  • Taal: Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe, Zuid-Sotho

  • Uurverschil: +1u

  • Vliegtijd: 11u30

  • Visa: Neen

Elisabeth Devlies
Aarschot - elisabeth@se7en.be - 016 31 38 22
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Contacteer ons

info@se7en.be      /       Tel: 016/31.02.40

  • Black TripAdvisor Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon