top of page
Zuid-Afrika
Reizen in

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land. De noordoostelijke grens, uitgerold door de rivier de Limpopo, ligt op 1240 mijl van de steile Kaap; de gouden stranden van het subtropische oosten, gevormd door een warme Indische oceaan, liggen op 15 km van de semi-droge westkust, aan een ijzige Atlantische Oceaan. Het is een enorm land, maar het is de diversiteit van de geografische ligging die het zo'n fascinerende bestemming maakt. Van de Kalahari-woestijn in het noorden, waar leeuwen met zwarte manen over de duinen van Siena lopen, tot de kustlijn van Overberg die de jaarlijkse terugkeer van walvissen in Zuid-Rechts ziet om hun jongen te kalven en te verzorgen; de Drakensbergen piekt naar de iconische platte berg die de havenstad Kaapstad omarmt.


Voor velen is de reden om Zuid-Afrika te bezoeken de Big Five-game-reservaten, waar soorten naast elkaar bestaan ​​sinds millennia in een wonderbaarlijk oerwoud, en Zuid-Afrika biedt nog steeds de beste safari die je op het continent kunt hebben. Anderen, gefascineerd door de geschiedenis van de oude mens, komen meer te weten over enkele van onze oudste mensachtige overblijfselen - ongeveer vier miljoen jaar oud - in de wieg van de mensheid nabij Johannesburg. Roadtrippers hebben keuze te over - met een relatief goed onderhouden en bewegwijzerd netwerk dat uitgestrekte, lege valleien en adembenemende bergpassen doorkruist, het is een prachtig land om met de auto te verkennen (en een extra voordeel dat Zuid-Afrikanen ook links rijden).

Kunstverzamelaars beschouwen Kaapstad nu als een essentiële stopplaats voor hun wereldwijde winkelreizen, en het nieuwe Zeitz Museum voor Hedendaagse Afrikaanse Kunst (opening september 2017) zal de creatieve hoofdstad van een continent laten zien dat te lang is belasterd door stereotypen van armoede en ziekte.

 

Kaapstad en zijn wijnlanden hebben ook een uitstekende reputatie als het gaat om dineren - van voedselmarkten tot lekker eten, de kwaliteit en betaalbaarheid zullen u versteld doen staan.

  • Totale Oppervlakte: 1.221.037 km²

  • Bevolking: 51.77 miljoen

  • Taal: Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe, Zuid-Sotho

  • Uurverschil: +1u

  • Vliegtijd: 11u30

  • Visa: Neen

zuid-afrika2.jpg
Zuid-Afrika 3.jpg
tn_029.jpg
Elisabeth Devlies
Aarschot - elisabeth@se7en.be - 016 31 38 22
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Kaap de Goede Hoop

 

Dit 77,5 vierkante kilometer grote gedeelte van het Nationaal Park Tafelberg omvat geweldige landschappen, fantastische wandelingen, geweldige vogels en verlaten stranden. Het reservaat wordt gewoonlijk Cape Point genoemd, naar het meest dramatische (maar minder beroemde) voorgebergte.
Ongeveer 250 soorten vogels zijn hier gespot, waaronder aalscholvers en een familie van struisvogels die rondhangen bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het continent.

Kruger National Park

Alleen al op het gebied van dieren in het wild is Kruger een van de grootste nationale parken ter wereld. De diversiteit, dichtheid en het enorme aantal dieren is bijna ongeëvenaard en alle iconische safarisoorten van Afrika - olifant, leeuw, luipaard, cheeta, neushoorn, buffel, giraf, nijlpaard en zebra - leven hier samen met een ondersteunende cast van 137 andere zoogdier soorten en meer dan 500 soorten vogels.
Het landschap is groots en strekt zich uit over 19.485 vierkante kilometer, en hoewel het minder in je gezicht is dan de natuur, heeft het zeker de kracht om te charmeren. 

Blyde River Canyon Nature Reserve

Dit verbluffende reservaat van 260 vierkante kilometer ligt in het midden van de 30 km lange Blyde River Canyon, waar epische rotsformaties boven de beboste hellingen uitkomen en uitzicht op de adelaar in overvloed tijdens de dramatische ontmoeting van de Drakensbergen Escarpment en het laagveld. Het is een van 's werelds grootste kloven en een van de meest opmerkelijke natuurlijke bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.

De meeste bezoekers rijden langs de rand van de kloof, waar Rte 532 veel uitzichtpunten biedt om vol ontzag naar te staren. Als je genoeg tijd hebt, kun je de kloof nog beter te voet verkennen.

bottom of page