top of page
Peru
Reizen in

Peru

“Peru, het rijkste land ter wereld”, nodigt ons uit om te ontdekken dat rijk zijn niet gaat om het hebben van het meeste maar om te genieten van de meest onvergetelijke momenten. En deze ervaringen beginnen op een reis naar Peru, een plaats waar de diversiteit en authenticiteit van cultuur, natuur en voedsel de essentie van het leven zelf behouden.

Peru is er voor degenen die opzoek zijn naar een  maximale ervaring. Van verfijnde ervaringen en attracties zoals kuuroorden aan zee tot luxe tochten door de jungle en bergen of ben je meer voor luxueuze nachten in boetiekhotels in enkele van de meest indrukwekkende bestemmingen ter wereld.

De zee van Peru is divers, evenals de geografische ligging. Langs zijn 3.000 kilometer kustlijn, kun je zwemmen in water zo stil als een glas wijn of surfen op golven die zo groot zijn dat het enkele van ‘s werelds beste surfwedstrijden hier plaatsvinden.

Peru is de ultieme uiting van avontuur, geschiedenis, cultuur en keuken met drie verschillende geografische zones: de kustwoestijn, het Andesgebergte en de Amazone, en deze variëteit heeft een fabelachtige fusie van cultuur, keuken, dieren en avontuur kortom alles om fascinerende vakantie te creëren. Naar onze mening, als je maar één land in Zuid-Amerika ooit bezoekt, kies dan voor Peru, aangezien het echt het beste van Zuid-Amerika omvat.

  • Totale Oppervlakte: 5.780 km²

  • Bevolking: 3.2 miljoen

  • Taal: Balinees, Malayo-polynesische, Indonesisch, Mandarijn

  • Uurverschil: +6u

  • Vliegtijd: 18u

  • Visa: Ja

peru2.jpg
peru1.jpg
tn_075.jpg
Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Machu Picchu

 

Machu Picchu is een van zeven nieuwe wereldwonderen en het ligt een stuk ten noordwesten van Cuzco. Deze indrukwekkende ruïnes liggen op 2,4 kilometer hoogte tegen een berg tussen de Andestoppen. Je hebt hier een adembenemend uitzicht op de Urubamba vallei. De oude stad werd in 1866 door Augusto Berns ontdekt. De Duitse goudzoeker vond de bergstad en plunderde alle schatten, die hij vervolgens verkocht aan Europese musea. In 1911 ontdekte historicus Hiram Bingham Machu Picchu opnieuw. In 1983 werd de stad door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Rainbow Mountain

 

Rainbow Mountain in Peru is één van de meest populaire bestemmingen op Instagram en Facebook. Rainbow Mountain (die eigenlijk Vinicunca heet) in Peru staat garant voor een bijzondere excursie. De Peruaanse naam betekent Montaña de los 7 colores, vertaald is dit de ‘berg van 7 kleuren’. En dat is precies wat het is.

 

De oplettende zullen onderweg  alpaca’s en wilde vicuna’s spotten. Ondanks het toerisme loopt de lokale bevolking nog steeds in traditionele kleding. En veel van hen zijn nog steeds veehouder. Niet alleen de bergen zijn mooi, maar ook de mensen, net als de souvenirs die ze maken.

De Heilige Vallei

 

De Heilige Vallei Peru ligt tussen de steden Pisac en Ollantaytambo, parallel aan de rivier de Vilcanota. Je hebt er toegang toe vanuit de stad Cusco. Het bestaat uit vele rivieren die over geulen en valleien stromen en heeft talrijke archeologische monumenten.

Deze vallei werd gewaardeerd door de Inca's vanwege zijn speciale geografische en klimatologische kwaliteiten. Het was een van de belangrijkste productiesites voor de rijkdom van hun land en is de plaats waar de beste maïs van Peru geproduceerd wordt.  De Heilige Vallei van de Inca's is ook een natuurlijke omgeving, waar naast het waarderen van de archeologische rijkdom, het een ideale plek is om te genieten van de rijke flora en fauna, vogels kijken en avontuurlijke sporten beoefenen.

bottom of page