top of page
Spanje
Reizen in

Spanje

Met prachtige stranden, bergen, campings, ski resorts, prachtig weer, gevarieerde en leuke uitgaansgelegenheden, veel culturele regio's en historische steden, is het geen wonder dat Spanje de meest populaire toeristische bestemming in Europa is. Een land met een brede geografische en culturele diversiteit, Spanje kan als een verrassing komen voor degenen die hun reputatie kennen voor grote eindeloze zonneschijn. Er is alles, van weelderige weiden en besneeuwde bergen tot enorme moerassen en woestijnen in het zuidoosten.

 

Tijdens de zomer is het hoogseizoen, degenen die niet van de drukte houden overwegen beter een bezoek in de winter waar op de meeste plaatsen de temperaturen nog aangenaam aanvoelen. Bezienswaardigheden zoals het Alhambra in Granada en La Gran Mezquita in Cordoba zal zullen op dit moment van het jaar niet overvol lopen met toeristen, de skigebieden van Sierra Nevada worden echter erg druk. Het mediterrane klimaat is dominant in de winters in Zuid- en Midden-Spanje (nat), dus een bezoek aan de winter of lente biedt het extra voordeel dat de vegetatie er veel groener uitziet. Noord-Spanje (bijvoorbeeld Asturië) krijgt daarentegen een beetje een regenseizoen en is zelfs in augustus voorzien van een weelderige groene vegetatie.

De Spaanse keuken staat bekend als een van de beste keukens ter wereld, sommige traditionele Spaanse gerechten en recepten dateren van honderden jaren. Voedsel is zo integraal aan Spanje geworden als zijn rijke en tumultueuze geschiedenis, waarbij elke regio van Spanje - ooit een verzameling van verschillende  koninkrijken - zijn eigen unieke keukens en smaken biedt.

  • Totale Oppervlakte: 505.992 km²

  • Bevolking: 46,72 miljoen

  • Taal: Spaans

  • Uurverschil: 0u

  • Vliegtijd: 2u20

  • Visa: Neen

spanje2.jpg
Barcelona-by-night.jpg
tn_075.jpg
Ellen Beyens
Aarschot - ellen@se7en.be - 016 31 38 20
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Barcelona

Barcelona als de hoofdstad van Catalonië is een mediterrane en wereldse stad, die binnen haar stadsgebied Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste uitingen van het modernisme en de avant-gardisten van de 20e eeuw bevat. Het is niet voor niets dat de UNESCO de emblematische gebouwen van de Catalaanse architecturen Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner heeft verklaard tot Werelderfgoed. De stad is Romeins van oorsprong en beschikt door haar lange geschiedenis en economische bedrijvigheid over een indrukwekkend cultureel erfgoed, hetgeen blijkt uit het behoud van haar rijk historisch en kunsterfgoed en uit haar rol bij de ontwikkeling van de nieuwste kunstrichtingen.

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een kosmopolitische stad die de meest moderne infrastructuren en zijn gesteldheid van economisch, financieel, administratief en dienstencentrum combineert met een enorm cultureel en artistiek erfgoed van haar opwindende eeuwen historie.

Spaanse Costa's

Spanje heeft een kustlijn die verdeeld in diversen ‘Costa's’. Deze kusten hebben elk een eigen gezicht. Hier vind je bruisende Costa’s Brava tot aan de Costa del Sol en in het noorden de groene en vruchtbare Costa Verde. Hier vind u een lijst met de Costa’s van noord naar zuid in Spanje.

 

De Spaanse costa's zijn wel de populaire vakantiebestemmingen in Spanje. Waarbij  de Costa del Sol en de Costa Blanca jaarlijks miljoenen toeristen trekken. Hier vindt vindt u reisinformatie over accommodaties, klimaat, bezienswaardigheden, stedentrips, vakantiehuizen hotels en andere activiteiten.

bottom of page