top of page
Vietnam
Reizen in

Vietnam

Vietnam is een land met een schitterende kustlijn, bizar groene bergen, adembenemende nationale parken, booming steden met de ’s werelds beste keukens en een schitterende cultuur. Alles wat je zoekt; Vietnam has it! De mensen zijn energiek, vriendelijke en open. Tel daar de highlights Vietnam bij op en je hebt een land dat een onvergetelijke indruk achter laat!

De schokkende oorlog is nog altijd zichtbaar, maar het land heeft zich opgericht en Vietnam is vandaag de dag een uniek land met prachtige highlights. De bevolking is open en drinkt graag een biertje met toeristen. Naar onze mening kun je hier het makkelijkst contact leggen met de locals die opvallend veel lachen! Natuur of cultuur, rustige stranden tot bruisende steden, je vindt het allemaal.

Daar komt nog eens bij dat Vietnam één van de makkelijkste landen is om in te reizen. Daarom zijn de meeste highlights Vietnam snel te bezoeken. Door de goede ontwikkelingen in het land spreken veel mensen Engels en het vervoer is voor Aziatische begrippen prima geregeld.

Natuurlijk kent iedereen de bekende bezienswaardigheden Vietnam zoals Halong Bay, Sapa en Hoi An, maar er is veel meer te zien dan dat. Zo heb je de schitterende natuur in het noorden van Vietnam, de mooie stranden bij Whale Island of het bijzondere Cat Ba.

Vietnam heeft dan misschien niet de tempels van Thailand of Myanmar of de stranden van Indonesië, dat maakt het meer dan goed met indrukwekkende steden, de mooiste rijstvelden in Zuidoost-Azië en de indrukwekkende natuur. Op deze pagina hebben we de mooiste bezienswaardigheden Vietnam onder elkaar gezet.

  • Totale Oppervlakte: 330.972 km²

  • Bevolking: 96.1 miljoen

  • Taal: Vietnamees

  • Uurverschil: 6u

  • Vliegtijd: 14u

  • Visa: Ja

vietnam 1.jpg
vietnam 2.jpg
tn_024.jpg
An De Ridder
Rillaar - An@se7en.be - 016 31 02 40
Bezienswaardigeheden

Aanraden

Ninh Binh

Het wonderschone Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf is een typische plattelandsstad, waar niet heel veel te doen is, maar de prachtige omgeving maakt Ninh Binh echter tot één van de hoogtepunten van Vietnam! De stad Ninh Binh ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Hanoi. Ondanks dat het een weinig spectaculaire stad is, is het een prima uitvalsbasis om de rest van de provincie te verkennen.

Hét hoogtepunt van Ninh Binh is in onze ogen Tam Coc, het is ook leuker om hier te verblijven, dan in de stad Ninh Binh. De regio Tam Coc is enigszins te vergelijken met Ha Long Bay, maar dan op het land en kleiner.

Ho Chi Minh City 

 

Ho Chi Minh City (ook wel HCMC) is een duizelingwekkende, chaotische en drukke stad. Het leven lijkt zich hier in razend tempo af te spelen, iets wat de locals gewend zijn, maar als toerist moet je hier wel even aan wennen. Het is de meest energieke stad van het land. Je vindt de beste hotels en de goedkoopste guesthouses, de meest stijlvolle restaurants tot de lekkerste eetkraampjes op straat.

Je kunt ronddwalen door sfeervolle steegjes met kleine tempels of juist helemaal uit je bol gaan in een paar van de hipste clubs en bars in heel Zuidoost-Azië. Moderne wolkenkrabbers staan hier schouder aan schouder met sfeervolle gebouwen.

De sporen van de oorlog zijn nog altijd zichtbaar. Hanoi wint de strijd qua schoonheid, maar het voormalige Saigon is de ideale mix van modern, sfeervol en mysterieus.

Halong Bay

 

Zo’n 3.500 eilanden die uit het heldere water van de Tonkin Golf rijzen moet eigenlijk al genoeg reden zijn om naar Halong Bay te reizen. Dit is zo’n spectaculair gezicht dat je camera binnen 10 minuten vol staat met honderden foto’s! Halong betekent ‘where the dragon descends into the sea’ wat uiteraard voort komt uit de prachtige rotsen.

 

Veel van de bewoners van deze dorpjes komen nooit aan wal en leven hun hele leven op zee. Stel je eens voor dat je op een stuk zee komt waar ruim 3.000 eilanden en rotsformaties uit de zee rijzen.

bottom of page